ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

101_0186Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δηλώνουν ότι θα περιμένουν την κυβέρνηση για να διορθώσει τα λάθη στην εξισωτική αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον Τύρναβο, φανερά ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από την πολιτεία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας όσο και οι περισσότεροι από τους κτηνοτρόφους που πήραν το λόγο περιμένουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να δικαιώσει τις ενστάσεις όλων εκείνων που θα τις υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή καταβάλλοντας στους λογαριασμούς τους τα ποσά που δικαιούνται βάσει και των προηγούμενων χρόνων.

101_0194Φυσικά στη συνέλευση εκφράστηκαν και έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσο το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ. Νασίκα να υποστηρίζει ότι όλα αυτά γίνονται για να εξαπατηθούν οικτηντρόφοι αλλά και να ζητά την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και του υπουργείου σε επόμενο χρόνο.

Διαφωνίες για τη στάση που τηρεί το προεδρείο εξέφρασε το στέλεχος της ΠΑΣΥ Βασίλης Καττής ζητώντας να ξεκινήσουν δυναμικοί αγώνες των κτηνοτρόφων.

Στο θέμα της εξισωτικής αναφέρθηκαν σε τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ Δ. Γελαλής και Γ. Λαμπρούλης αντίστοιχα, δηλώνοντας ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

101_0192

ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ

Εν τω μεταξύ στη σημερινή συνέλευση οι κτηνοτρόφοι δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των κοπαδιών τους από την πολιτεία.

Για τον καταρροϊκό πυρετό ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους ο κτηνίατρος της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Θεσσαλίας κ. Ρίζος, ο οποίος μίλησε για τα συμπτώματα αλλά και για τη θωράκιση των κοπαδιών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ