ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΟΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ;

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΣτο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Πρίνστον συνειδητοποίησαν πριν από μερικά χρόνια ότι χρειάζονταν ένα καινούργιο Κέντρο. Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε αρχικά να δημιουργήσει μέσα στο παλιό νοσοκομείο ένα πειραματικό δωμάτιο για ασθενείς.

Το δωμάτιο ήταν για ένα μόνο ασθενή, με ένα μεγάλο πτυσσόμενο καναπέ για τους επισκέπτες, με θέα σε εξωτερικούς χώρους, ένα νέο φαρμακείο και μπάνιο.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν πραγματικοί ασθενείς από τη χειρουργική μονάδα για να συγκρίνουν τα παλιά με τα νέα δωμάτια.

Μετά από μερικούς μήνες, οι ασθενείς στο πειραματικό δωμάτιο έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία στη νοσηλευτική φροντίδα και το φαγητό από ό, τι οι ασθενείς στα παλιά δωμάτια, αν και τα γεύματα αλλά και η νοσηλευτική φροντίδα ήταν η ίδια.

Αλλά αυτό που πραγματικά προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι οι ασθενείς στο πειραματικό δωμάτιο ζήτησαν 30% λιγότερα αναλγητικά φάρμακα.

Λιγότερος όμως πόνος σημαίνει γρηγορότερη αποθεραπεία και αποκατάσταση, που οδηγεί σε συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο, και μείωση όχι μόνο του κόστους, αλλά και των πιθανοτήτων για ατυχήματα και μολύνσεις.

Όταν το νέο πλέον Ιατρικό Κέντρο άνοιξε στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη, το 2012, το πειραματικό δωμάτιο έγινε πραγματικότητα.

Μέχρι στιγμής, η ικανοποίηση των ασθενών φτάνει το 99%, ενώ πριν δεν ξεπερνούσε το 61%. Τα ποσοστά μόλυνσης και ο αριθμός των ατυχημάτων ποτέ δεν ήταν χαμηλότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ