ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

90Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος έπειτα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, εξέφρασε την ικανοποίησή του, που, όπως είπε, «μετά τα τεράστια εμπόδια διαδικασιών και τις χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες, έρχεται σε πέρας μια προσπάθεια που θα αποδώσει τα μέγιστα στην καθαριότητα». Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και το συνολικό κόστος της ανέρχεται σε περίπου 1 εκ. ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με την υπ.αρ.110/2013 απόφαση ενέκρινε την υλοποίηση της μελέτης 15/2013 της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αφορούσε στην ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτη, λόγω της αδυναμίας παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών βάσει της υφιστάμενης υποδομής και του προσωπικού του δήμου.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης, επισήμανε ότι οι δήμαρχοι Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Πυλαίας-Χορτιάτη είχαν προχωρήσει σε εξαγγελίες για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, οι οποίες δεν έγιναν πράξη μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση, ότι το ίδιο θα συμβεί και στο δήμο Θερμαϊκού.

briefingnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ