ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ Η 5Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

σπορoiΣτις 6 Σεπτεμβρίου,ημέρα Σάββατο, στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς θα πραγματοποιηθεί η 5η Πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών (ώρες 11.00 έως 14.00).

Η γιορτή περιλαμβάνει ανταλλαγή και προσφορά σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και σχετικές ομιλίες και ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Επίσης σε υπαίθριο χώρο της Μονής, παραγωγοί και χειροτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους, εφόσον έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 25240-22059 (Πελίτι ) ή στο info@peliti.gr.

Πως θα φτάσετε στη Μονή:

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας βγαίνετε στην έξοδο προς Αγιά. Είναι η έξοδος 2 για όσους έρχονται από Αθήνα, η έξοδος 3 για όσους έρχονται από Θεσσαλονίκη. (Χρειάζεται προσοχή στις πινακίδες για να μην μπείτε ξανά στην Εθνική Οδό). Ακολουθείτε το δρόμο προς την Αγιά και αφού περάσετε το χωριό Ελευθέριο, μετά από λίγα χιλιόμετρα στρίβετε αριστερά προς τη Δήμητρα και στη συνέχεια προς Ανατολή. Στην είσοδο του χωριού Ανατολή στρίβετε αριστερά προς την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου.

Το Μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων και 3,5 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας ό,τι πιθανόν σας χρειαστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ