ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣΘεμελιώθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, το περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου, του απερχόμενου δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα και του νέου δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης τ η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Οκτώβριο του 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Υλοποιούμε ένα ακόμη έργο υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε. Η αιρετή Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Με την ολοκλήρωσή του, αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του Δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση, από πλευράς περιστατικών, των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα κτίριο εμβαδού 242 τ.μ. με προσβασιμότητα από δύο δρόμους και με σύγχρονη κτιριακή υποδομή, το οποίο εκτός από το όφελος, που προσδίδει στη δημόσια υγεία, δημιουργεί μόχλευση στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ότι, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και ταυτόχρονα ευελπιστούμε να στελεχωθεί και να είναι πλήρως λειτουργικό προς όφελος της πρωτοβάθμιας υγείας της περιοχής και της Θεσσαλίας».

Το έργο αφορά στην κατασκευή κτιρίου, που πρόκειται να στεγάσει το Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Προβλέπεται να ανεγερθεί ισόγειο κτίριο, εμβαδού 242 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ.

Θα περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση θα γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης – στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση από πλευράς περιστατικών των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Στη θεμελίωση του ιατρείο παραβρέθηκαν ακόμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα, Κώστας Δεσπόπουλος και Θανάσης Παιδής, ο ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος Λάζαρος Μακρής και Γρηγόρης Δασταυρίδης, ο διοικητής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λάρισας Θανάσης Μητσιός, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας κ.α.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com