ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΟ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ροντουληςΑνοικτή Επιστολή προς το δήμαρχο Τυρνάβου, με την οποία ζητά να συγκαλέσει σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να προχωρήσουν από κοινού στην έκδοση ψηφίσματος καταδίκης διατάξεων του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, απέστειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δράση Πολιτών», Αστ. Ροντούλης κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διατάξεις, σχετικά με τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολής.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε,

Εμβρόντητη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί, το τελευταίο διάστημα, το «σήριαλ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου». Κάποιοι, δήθεν νομοθέτες, θεώρησαν σκόπιμο να προκαλέσουν τη λογική όλων των νοημόνων πολιτών, εξαιρώντας από τις πρόνοιες του εν λόγω νομοσχεδίου την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που υπέστησαν οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Ανατολής ( Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι), μολονότι στο ίδιο νομοσχέδιο ποινικοποιείται η άρνηση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.

Όπως κατανοείτε, η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο την ιστορική συνείδηση, αλλά και το θρησκευτικό και περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού, η μνήμη του οποίου παραμένει, ευτυχώς, ακόμη ζωντανή, αν και γνωστοί ανθελληνικοί  κύκλοι προσπαθούν ακατάπαυστα να τον λοβοτομήσουν.

Τούτων δοθέντων, θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει βουβή και αδρανής ενώπιον τέτοιων απαράδεκτων μεθοδεύσεων. Αντιθέτως, φρονώ ότι το πρωταρχικό κύτταρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να στηλιτεύσει συμπεριφορές  που γεννούν ρατσιστικές διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων και των εναπομεινάντων χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, εάν βεβαίως δεν θέλουμε να καταστούμε απολογητές μελλοντικών ή εν εξελίξει γενοκτονιών ή εθνοκαθάρσεων.

Έτσι, σας προτρέπω να συγκαλέσετε, σε μια ειδική σύσκεψη, όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να διατρανώσουμε ομοθυμαδόν την αντίθεσή μας στις κακόβουλες μεθοδεύσεις των δήθεν αντιρατσιστών, μέσω ενός κοινού ψηφίσματος.

Ο Τύρναβος, μια πόλη με δημοκρατικές παραδόσεις και με βαθιές χριστιανικές ρίζες, δεν πρέπει να μένει σιωπηλός, αλλά να εκφράσει την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού έναντι του δήθεν αντιρατσιστικού νομοθετήματος – εκτρώματος, μέσα από το μετερίζι της τοπικής δημοκρατίας, μέσα από τους θεσμικούς εκφραστές της τοπικής κοινωνίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθείτε ασμένως στην προτροπή μου, πράγμα που θα θεμελιώσει, άλλωστε, και ένα ευρύτερο κλίμα καλοπροαίρετης συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ των υφισταμένων Δημοτικών Παρατάξεων στις εργασίες των μελλοντικών Δημοτικών Συμβουλίων, επ’ ωφελεία των δημοτών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ