Η Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΘΕ

Καλεί τους συναδέλφους της στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας να την στηρίξουν

χρυσοβελώνηΜε επιστολή της η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη καλεί όλους τους βουλευτές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας να στηρίξουν τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την κατάργηση του λεγόμενου «ανοιχτού» συστήματος διοδίων στη ΠΑΘΕ.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα όλων των κοινωνικών φορέων της Θεσσαλίας που επανήλθαν στο πρόβλημα των διοδίων μετά τον άδικο θάνατο 3 ακόμη νέων ανθρώπων στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, η Μ. Χρυσοβελώνη ζητά από τους εκπροσώπους της Θεσσαλίας στη Βουλή να στηρίξουν, πέρα από κομματικές γραμμές,  την κατάργηση των εξωφρενικών χρεώσεων σε βάρος των χρηστών του τμήματος της ΠΑΘΕ από τον Μαλιακό μέχρι και το Κλειδί.

Στην επιστολή της η Μ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:

“Αγαπητή / αγαπητέ συνάδελφε,

Σε συνέχεια της από 4-8-2014 σύσκεψης τοπικών φορέων στη Λάρισα για τα διόδια Μοσχοχωρίου επικοινωνώ μαζί σου για να σε ενημερώσω σχετικά με τροπολογία που κατέθεσα στη Βουλή (βλ. συνημμένο) για την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος διοδίων.

Όπως γνωρίζεις η νομοθετική ρύθμιση του τεράστιου αυτού προβλήματος, ιδιαίτερα για τη Μαγνησία και τη Λάρισα, αποτελεί πλέον μονόδρομο καθώς το υπουργείο Υποδομών όχι μόνο αρνείται να διαπραγματευθεί με τον παραχωρησιούχο οποιαδήποτε μείωση διοδίων αλλά ακόμα και όταν αυτός του ζητά επαναδιαπραγμάτευση, το υπουργείο φέρνει στην Βουλή προς κύρωση νέες ετεροβαρείς συμφωνίες (ν. 4219/13) που κινούνται μονομερώς στην κατεύθυνση περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης του παραχωρησιούχου.

Για αυτούς τους λόγους, στο πνεύμα της ομόθυμης στήριξης που εκφράστηκε κατά τη τελευταία σύσκεψη για ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των Βουλευτών, σου αποστέλλω αντίγραφο της κατατεθείσας τροπολογίας, το πρωτότυπο της οποίας μπορείς να συνυπογράψεις στην Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής.

Ελπίζω πως η ομόφωνη βούληση των συμπολιτών μας για κατάργηση όλων των άδικων χρεώσεων διοδίων στη ΠΑΘΕ θα εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο από όλους τους Βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας, χωρίς κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ