ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ

ψυρρας1Ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καθυστέρηση  στις πληρωμές από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων. Στην ερώτηση ο κ. Ψύρρας αναφέρει:

“Ενώ η εταιρεία που κάνει τις πιστοποιήσεις για τον απαραίτητο έλεγχο για την Ολοκληρωμένη διαχείριση της τευτλοκαλλιέργειας του 2014 έχει ήδη φτάσει στο Πλατύ, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής των ζαχαρότευτλων στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθυστερεί  η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών  από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων ακόμη για το έτος 2012.

Παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ δεσμεύτηκε για την καταβολή στους τευτλοπαραγωγούς των οφειλομένων, ακολουθείται μια παρελκυστική διαδικασία που μεταθέτει την υπεσχημένη πληρωμή διαρκώς: από τον περασμένο Απρίλιο, στον περασμένο Ιούνιο και τώρα στα τέλη Αυγούστου. Η μετάθεση της πληρωμής δημιουργεί στους παραγωγούς την εντύπωση του εμπαιγμού μια και η  συγκομιδή ξεκινάει 2 Σεπτεμβρίου.

Επειδή μέχρι σήμερα (τέλη Αυγούστου) δεν έχει γίνει τίποτε και οι παραγωγοί δεν έχουν  πληρωθεί για την ολοκληρωμένη διαχείριση του 2012 παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας με αποτέλεσμα  χωρίς τα χρήματα αυτά να μην μπορούν να ξεκινήσουν την καμπάνια.

Ερωτάται ο  κ. υπουργός:

  • Ποια είναι ακριβώς τα γραφειοκρατικά κωλύματα που εμποδίζουν την καταβολή των οφειλομένων;
  • Ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση;
  • Γιατί δεν υλοποιούνται αμέσως οι υπογεγραμμένες αποφάσεις για την απλοποίηση και την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς και για την πληρωμή ενισχύσεων σε νέους δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ