ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Ο βουλευτής είχε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με κατοίκους του νομού

resized_kellas1Από πρώτο χέρι είχε την ευκαιρία να ακούσει ο Χρήστος Κέλλας,  τις αντιρρήσεις και τα παράπονα κατοίκων από πόλεις και χωριά του νομού, για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και που κορυφώθηκε με τις ανακοινώσεις για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο βουλευτής Λάρισας πιστός από την πρώτη στιγμή στο δόγμα του, πως η πολιτική δεν γίνεται μέσα από τα γραφεία, αλλά έξω μαζί με τον κόσμο, συνέχισε το από το 2012 πρόγραμμά του, με συνεχείς επισκέψεις σε πόλεις και χωριά του Νομού και συναντήσεις του με κατοίκους και φορείς.

Ο κ. Κέλλας έδειξε απόλυτη κατανόηση για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν για την φορολόγηση καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος « Το 2012 τα δημοσιονομικά μέτρα ήταν αναγκαία και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες και επίπονες αποφάσεις», ενώ συνέχισε λέγοντας « Από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα άρχισε να πιάνει τους στόχους της, βγήκα μπροστά ζητώντας την άμεση αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Η διαγραφή καταχωρήσεων από τον Τειρεσία, το κούρεμα των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, η μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων, ο μη συμψηφισμός του ΦΠΑ και πολλές άλλες πρωτοβουλίες μου, κινούνταν στη λογική της αναπτυξιακής πολιτικής».

Αίσθηση ωστόσο  προκάλεσε η δήλωση του για αργά αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, τονίζοντας « Όλα αυτά αν τα μελετούσαν με σοβαρότητα, ένα – ένα, θα είχαν πολλά πράγματα μπει σε σειρά. Δεν ανακάλυψα  την Αμερική, αλλά όταν είσαι μέσα στην αγορά όλα τα χρόνια και γνωρίζεις από μέσα τι σημαίνουν δάνεια, ασφυκτικές προθεσμίες και ασφαλιστικές εισφορές, είναι εύκολο να καταλάβεις τι χρειάζεται για να ανασάνει η αγορά».

Κληθείς να σχολιάσει τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής επεσήμανε « Είναι κρίμα μετά από τόσο κόπο που κάναμε όλοι οι Έλληνες,  λίγο πριν ανακοινωθούν φορολογικές ελαφρύνσεις που θα δείχνουν το τέλος της αυστηρής λιτότητας και το πέρασμα σε μια άλλη εποχή, να γίνονται προχειροδουλειές που μηδενίζουν τα πάντα. Λάθη πάντα θα γίνονται, όμως όταν έχεις έναν λαό τόσο κουρασμένο, πριν ανακοινωθεί το οτιδήποτε θα πρέπει να κοσκινίζεται ξανά και ξανά».

Τέλος του ζητήθηκε να πάρει θέση για τις ενδεχόμενες επιστροφές παλαιών στελεχών, αλλά και την επερχόμενη συζήτηση για το αντιρατσιστικό με τον κ. Κέλλα να απαντά για το θέμα των επιστροφών, πως «Από τη ΝΔ αυτή την στιγμή δεν λείπουν οι στρατηγοί αλλά οι στρατιώτες. Το κλίμα μπορούμε να το αλλάξουμε μόνο μέσα από θαρραλέες πολιτικές κινήσεις, από εμάς εξαρτάται».

Όσο  για το αντιρατσιστικό ο βουλευτής τόνισε « Είμαι πεπεισμένος ότι το νομοσχέδιο θα κινείται στην κατεύθυνση που δεν θα θίγονται τα ιερά και όσια της πατρίδας μας, τιμώντας την ιστορία μας σε όλες τις στιγμές της. Ωστόσο περιμένω να δω πλήρες το κείμενο και εδώ είμαστε για να φέρουμε αντιρρήσεις, αν και όπου χρειαστεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ