ΑΝΗΣΥΧΙΑ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

101_0197Την έντονη ανησυχία του για τις εκρηκτικές διαστάσεις που τείνει να πάρει σε όλη τη χώρα αλλά και στο νομό Λάρισας η νόσος του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Θανάση Γκουντέλα.

Ο κ. Σαρχώσης ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα θωράκισης των κοπαδιών που υπάρχουν στο νομό και ειδικά στο δήμο Τυρνάβου, για τις δυνατότητες που έχουν οι κτηνοτρόφοι να απολυμάνουν τις εγκαταστάσεις τους και κυρίως για το τι γίνεται σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου σε εκτροφές.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει πλήρης στήριξη των κτηνοτρόφων από την πλευρά της πολιτείας και τόνισε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που πιθανά χαθεί εξαιτίας της νόσου, αλλά και να μην υπάρχει πρόβλεψη από την πλευρά του υπουργείου για την καύση των νεκρών ζώων σε ειδικές μονάδες καύσης και αδρανοποίησης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκουντέλας τόνισε ότι η κτηνοατρική υπηρεσία θα δώσει αγώνα μαζί με τους κτηνοτρόφους για τον περιορισμό και την εξάλειψη της νόσου, ενώ δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του για τα περιορισμένα κονδύλια που διαθέτει η πολιτεία για τη συγκεκριμένη νόσο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ