«ΣΟΤΣΙ: ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

5I5Αυτά τα λόγια χρησιμοποιούν ξένες εφημερίδες όταν θέλουν να αναφερθούν στα χάλια που παρατηρείται στο Σότσι, όπου έγιναν πριν από 6 μήνες οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες. Ο Ρώσος φωτογράφος Alexander Belenkiy, δημοσίευσε πρόσφατα περισσότερες από 30 φωτογραφίες που δείχνουν πώς αλλάζει προς το χειρότερο ο τόπος διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

Παρά τα $ 50 δισεκατομμύρια που επενδύθηκαν στο Σότσι, το πιο εξωφρενικό ποσό στην ιστορία των Αγώνων, η ελπίδα του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι αυτό το “στολίδι της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα θα εκπληρώσει τις πολιτιστικές και τουριστικές δυνατότητές του”, ….σβήνει.

Αντ ‘αυτού, ο Belenkiy γράφει ότι η πόλη είναι χωρίς ζωή και δεν λειτουργεί ούτε το 5% των εγκαταστάσεών της. «Τα εστιατόρια είναι κλειστά, η κατασκευή οικιών σταμάτησε και οι τουρίστες ανύπαρκτοι. Οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να δει κανείς να περιφέρονται στην πόλη είναι οι ντόπιοι.»

Η πραγματική δοκιμασία όμως για το Σότσι θα έρθει αυτό το χειμώνα, που αναμένεται ότι θα έρθουν τουρίστες για να επισκεφθούν τις κοντινές εγκαταστάσεις σκι.

Εάν δεν έρθουν, είναι θέμα χρόνου προτού οι πρώην λαμπερές εγκαταστάσεις του Σότσι αρχίζουν να μοιάζουν με αυτές της Αθήνας.

(Σ.Σ. Μπράβο μας! «Ωραίο» μέτρο σύγκρισης μας κατάντησαν…)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ