ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

βασειςΟι ώρες μετρούν αντίστροφα για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν, ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Μείωση, αντίστοιχα, αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.

Το ποσοστό των αριστούχων έφτασε φέτος το 37,3% σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα 7.428 μαθητές αρίστευσαν, συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 μόρια, ωστόσο είναι πιθανόν να μην περάσουνστη σχολή που ήταν πρώτη τους προτίμηση, βάσει του μηχανογραφικού.

Η θεωρητική κατεύθυνση ήταν αυτή που είχε τους λιγότερους αριστούχους, εκ των οποίων σχεδόν όλοι έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση τη Νομική Αθήνας, που θα απορροφήσει 425 φοιτητές. Οι τρεις νομικές σχολές σε Αθήνα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη προσφέρουν συνολικά 1.200 θέσεις.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η εισαγωγή στις πιο περιζήτητες σχολές θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com