ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ …ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναγκαστική προσγείωση λόγω «αστοχίας υλικού» για το Embraer με τον Ε. Βενιζέλο

UPIΣε «αστοχία υλικού» οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ρωγμή στο τζάμι του πιλοτηρίου του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το Embraer Legacy 484 μετέφερε τον κ. Βενιζέλο από την Άγκυρα στο Μιλάνο κι ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, εμφανίστηκε ρωγμή το τζάμι του πιλοτηρίου. Ως εκ τούτου το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ρωγμή οφείλεται σε αστοχία υλικού στο τζάμι του πιλοτηρίου.

Με αφορμή το πρόβλημα, πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφεραν τα εξής: “Το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού ανεξήνεμου στις 10:20 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.”

Δεύτερο Embraer στη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στις 11:54 το Embraer 209 για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο.

Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού. Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν ότι τέτοια συμβάντα μπορούν να σημειωθούν σε οποιαδήποτε πτήση και δεν πρόκειται για ζήτημα συντήρησης του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Βενιζέλος παρέστη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Τουρκικής προεδρίας απο τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον νέο Τούρκο πρόεδρο επιστολή του Κύπριου ομολόγου του, Νίκου Αναστασιάδη, στην οποία ο τελευταίος καλεί τον κ. Ερντογάν να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας και να δραστηριοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος.

Η Λευκωσία και η Αθήνα αναμένουν το στίγμα των προθέσεων του νέου Τούρκου προέδρου κατά την πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό και η οποία, ως είθισται, θα είναι στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα.

kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ