ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

101_0207Με μια λιτή τελετή εγκαινίων και χωρίς ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η τριήμερη γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα.

Την έναρξη της γιορτής κήρυξε ο απερχόμενος δήμαρχος Τυρνάβου Ν. Μαλάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος.

Οι επίσημοι και οι κάτοικοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα της γιορτής, ενώ στη συνέχεια διασκέδασαν με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

101_0210Η γιορτή συνεχίζεται σήμερα με την εμφάνιση του συγκροτήματος Μουσικό Σταυροδρόμι και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον Γιώργο Σαρρή, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Ζιγκ – Ζάγκ.

101_0215Στη γιορτή έστησαν περίπτερα ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου,ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα, που πρόσφερε στους επισκέπτες παραδοσιακά εδέσματα με βάση το σταφύλι, ο σύλλογος Αιμοδοτών “Ελπίδα”,  ο Ερυθρός Σταυρός, η Αφροδίτη Ντόντου με πίνακες ζωγραφικής και προσωπογραφίες διάσημων προσώπων, οι μαθητές του τμήματος Αγιογραφίας του δήμου με δασκάλα τη ζωγράφο Ζωή Καραμαλίγκα,η μελισσοκομία Τσιντσιλώνη με τα προϊόντα μέλισσας και την κυψέλη παρατήρησης, αλλά και με τα έργα ζωγραφικής του αμπελωνίτη Αποστόλη Φανάρα.

101_0213

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ