Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ, ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕίδαν πολλά τα μάτια μας κατά την τελετή ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβουλίου, που μόνο πανηγυρική δεν ήταν, αφού το κέντρο της πόλης αστυνομοκρατήθηκε για ώρες ενώ και τα όσα ακολούθησαν εντός και εκτός αιθούσης  ήταν άνευ προηγουμένου.

Από τις 6.30 το απόγευμα διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και άνδρες της ΟΠΚΕ με πλήρη εξάρτηση  διέκοψαν την κυκλοφορία επί της Βενιζέλου ενώ η κεντρική είσοδος του Ωδείου ήταν κλειστή και κλειδωμένη με αλυσίδες με την είσοδο της Ολύμπου σε χρήση.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο από τη μια και τα μέλη της Χ.Α από την άλλη να εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές, ύβρεις και συνθήματα ενώ τηλεοπτικά συνεργεία από την Αθήνα αλλά και τη Λαμία κάλυπταν τα γεγονότα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις 7.30μμ. με μια επιχείρηση αστραπή έφτασε στην πίσω πλευρά του Ωδείου η κλούβα με τον υπόδικο Ηλιόπουλο, ο οποίος κατέβηκε χαιρετώντας και χειροκροτούμενος από οπαδούς της Χ.Α οι οποίοι μπήκαν ανενόχλητοι στην αίθουσα του ΔΩΛ από την είσοδο της Ολύμπου.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των διαδηλωτών του αντιφασιστικού προκάλεσαν και τη πρώτη επέμβαση της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε χρήση γκλόμπς και δακρυγόνων.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του βουλευτή της Χ.Α Αρτέμη Ματθαιόπουλου ο οποίος έδειχνε να έχει το γενικό πρόσταγμα καθοδηγώντας τους χρυσαυγίτες ενώ κάνοντας λόγο για φιάσκο ζητούσε επιτακτικά από τον επικεφαλής της αστυνομίας να ανοίξει την κεντρική είσοδο του Ωδείου για να περάσουν οι … καλεσμένοι τους!!

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως η στάση της αστυνομίας που περιόρισε… μονομερώς τη δράση της κατά των διαδηλωτών του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαι επειδή τα δακρυγόνα δεν κάνουν… διακρίσεις την πλήρωσαν μαγαζάτορες του κέντρου, ανυποψίαστοι περαστικοί αλλά και ένστολοι που δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Και… δακρύβρεχτη η χθεσινή ορκωμοσία που δυστυχώς θα τη θυμάται για καιρό η πόλη.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι για τον εξονυχιστικό έλεγχο του κτιρίου όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ύμνος στη Δημοκρατία επιστρατεύτηκε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος!!!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ