ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σημεία της ομιλίας του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, αφού σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Λαρισαίων. Η εκδήλωση της τελετής ορκωμοσίας, δεν προσφέρεται για εξαγγελίες και προγραμματικές εξαγγελίες. Επιτρέψτε μου ωστόσο να καταθέσω ορισμένες σκέψεις.

Ο τρόπος λειτουργίας της δημοτική αρχής και συνολικά του Δήμου  είναι το κλειδί για την υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε. Το γενικότερο περιβάλλον κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι. Η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση είναι εξαιρετικά δυσχερής με την περικοπή των πόρων. Και η κατάσταση στο Δήμος, παρά την άποψη του απερχόμενου δημάρχου  που σέβομαι,   δεν είναι ρόδινη. Δεν μιλώ για «καμένη γη», ωστόσο τα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού είναι δεδομένα, όπως και η στενότητα των πόρων.

Κυρίες και κύριοι, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα και στην Αυτοδιοίκηση, υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο πρώτος είναι ο δρόμος του συμβιβασμού και της απόκρυψης. Ο δεύτερος είναι ο δρόμος της ενημέρωσης των πολιτών, της κινητοποίησης και του αγώνα.

Επιλογής μας είναι ο δρόμος του αγώνα. Σύνθημά μας «όλα στους πολίτες και για τους πολίτες»

Το Γραφείο μου θα είναι ανοικτό σε όλους τους συμπολίτες μας. Μπορεί, ωστόσο να μην με βρίσκετε εύκολα, όχι γιατί θα λείπω σε ταξίδια αλλά γιατί θα είμαι κοντά σας. Στις λαικές συνελεύσεις, στις γειτονιές, όπου θα συζητάμε με όλους και για όλα. Για τον προυπολογισμό, τα έργα, θα ακούμε τα παράπονα και την κριτική σας.

Για μας είναι σημαντικό δέσμευση η στήριξη της συμμετοχής και των συμμετοχικών θεσμών.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

«Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητώ την αναβάθμιση της λειτουργίας του πρώτου πολιτικού οργάνου της πόλης.

Από τη μεριά μου θα έχω συνεργασία με τους επικεφαλής, ενώ είναι ξεκάθαρος ο στόχο μας να σπάσουμε το δημαρχοκεντρικό σύστημα. Όχι για κάθε θέμα συντεταγμένες πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Πρέπει όλοι μας με αίσθημα ευθύνης να τοποθετούμαστε στα καυτά ζητήματα της πόλης και των πολιτών.

Υποσχομαι ότι θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για όλα αυτά, για ένα Δημοτικό Συμβούλιο εργαλείο ανάπτυξης, εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους μακριά από αποκλεισμούς και ψεύτικες αξιολογήσεις , που μόνο στόχο έχουν την αποδυνάμωση της Τ.Α.

Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά θα πορευτούμε με εντιμότητα, διαφάνεια και δημοκρατικό ήθος, τόσο προσωπικά, όσο και ως παράταξη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ.

Η κοινωνία μας που έχει φτωχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ζητά να είμαστε στο πλευρό της και αναδείξουμε αξίες που έχουν ξεχαστεί.

Αρνούμαι τους ημέτερους, αρνούμαι τις ψεύτικες υποσχέσεις, αρνούμαι οτιδήποτε πάει κόντρα στην αξιοπρέπεια, στο ήθος, τη διαφάνεια και την εντιμότητα.

Κυρίες και κύριοι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ανοίγουμε την αγκαλιάς μας σε όλους. Υπάρχει μόνο η ανάγκη της συστράτευσης.

Κυριαρχεί στο μυαλό μου το προεκλογικό σύνθημά μας «Συμπαράταξη για τον τόπο και τη ζωή μας»

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Για μια Λάρισα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ετσι θα πορευτώ, με αυτά σας καλώ κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι των δημοτικών και διαμερισματικών κοινοτήτων να πορευτούμε μαζί. Το έχει ανάγκη ο Δήμος μας, Το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας

Για την αποχώρηση από την τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Τιμώ και σέβομαι την Περιφερειακή Αρχή, τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού. Σίγουρα θα βρούμε δρόμους συνεργασίας. Θέλω να δηλώσω πως η χθεσινή μου απουσία από την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής ήταν αποτέλεσμα της κατάστασης που αντιμετώπισα ερχόμενος στο χώρο. Βρέθηκα μπροστά σε αλυσοδεμένες πόρτες, ΜΑΤ και δακρυγόνα, οπότε θεώρησα πως δεν έπρεπε να δώσω το παρόν. Γι′ αυτόν και μόνο το λόγο απείχα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ