ΜΕ «ΠΡΟΠΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

ραψανηΣήμερα ολοκληρώνεται η άκρως πετυχημένη φετινή γιορτή Κρασιού της Ραψάνης. Χθες  κατά τη δεύτερη ημέρα της γιορτής το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ χορό και διασκέδαση για όλους με τον Χρ. Παπαδόπουλο (Παιδιά από την Πάτρα), τον Γιώργο Σαρρή (πρώην Ζιγκ-Ζάγκ )

και την Λουκία Βαλάση, οι οποίοι διασκέδασαν  τον κόσμο με λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες.

Σήμερα Κυριακή 31 Αυγούστου, και ώρα 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση οινοπαραγωγών της περιοχής , στο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης . Η εκδήλωση «Πρόποση στους Θεούς του Ολύμπου » θα περιλαμβάνει παρουσίαση και γευστική δοκιμή οίνων Ραψάνης. Θα συμμετέχουν οι Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη , Οινοποιία Χρυσοχόου , Κτήμα Ντούγκος.

Εγκαινιάζοντας τη φετινή γιορτή ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Δράττομαι τις ευκαιρίας να στείλω τις πιο πολλές ευχές μου σε όλους τους τοπικούς φορείς που διατηρούν την αγάπη για τον τόπο μας ζωντανή .

Προσδοκούμε σε μια συνεργασία ισάξια με αυτή που είχαμε έως τώρα και μάλιστα έχω την έντονη ελπίδα ότι τα αποτελέσματα της θα ναι πολύ καλύτερα.

 Παράλληλα μέσα από αυτήν την εκδήλωση αναδεικνύουμε:

Τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής .

Την πλούσια παράδοση.

Την ανεκτίμητη κουλτούρα

Τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας .

Η καθιέρωση αυτής της γιορτής είναι σίγουρα από μονή της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής μας δυναμικής .

Έχουμε την χαρά και την τύχη να βρίσκουμε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι που δεν τους λείπει η διάθεση της προσφοράς είτε μέσω οργανωμένων τοπικών φορέων ,είτε μεμονωμένα ,δρουν και υποστηρίζουν τον τόπο τους ,τον τόπο μας .

Αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών ,την χαιρετά ,την στηρίζει ,την επιβραβεύει και θα την επιδιώκει στο μέλλον .

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι ο πρωτογενής τομέας .Ένας τομέας που χρειάζεται στήριξη, προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα.

Αν και συχνά οι συγκυρίες (εθνικές και διεθνείς ) δυσκολεύουν το έργο μας ,μπορούμε όμως το ίδιο συχνά:

Να βρίσκουμε τα πράγματα που μας ενώνουν ως λαό .

Να βρίσκουμε τα πράγματα που μας ενώνουν στο Δήμο.

Να βρίσκουμε και τα πράγματα που θα μας κάνουν συντροφιά στη σκληρή καθημερινότητα και πράγματι πιστεύω ,ότι είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν .

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η 2η Πανδημοτική γιορτή του Δήμου Τεμπών που πραγματοποιείται εδώ στον όμορφο χώρο της Αγίας Τριάδας Ραψάνης καθώς και η έντονη παρουσία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Έτσι με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουμε δημοτική συνείδηση ,ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή ,την κοινωνική ευθύνη ,απελευθερώνουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας ,να εκφραστούν και να δημιουργήσουν .

Να ευχαριστήσω θερμά όσους συμμετέχουν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης ,την Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφ.Ενότητα Λάρισας τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου μας ,τον Πρόεδρο και την τοπική κοινότητα Ραψανης ,τον Οινοποιητικό συνεταιρισμό ,τους Μαζικούς φορείς ,τους χορηγούς όπως Οινοποιία  Τσανταλη, Οινοποιία  Αφων Χρυσοχόου, Οινοποιία “Κτήμα Λιάπη” και Οινοποιία “Κτήμα Ντούγκου”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ