ΕΡΩΤΗΣΗ Θ. ΨΥΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Θ.-ΨύρραςΟ βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο και στα ακτινίδια. Στην ερώτησή του ο κ. Ψύρρας σημειώνει τα εξής:

“Το ρωσικό εμπάργκο δεν επηρεάζει μόνο τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια αλλά, εφόσον συνεχιστεί, θα συμπαρασύρει και άλλα αγροτικά προϊόντα. Τα ακτινίδια είναι το πρώτο μετά τα ροδάκινα  εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν προς την Ρωσία το οποίο θα πληγεί ανεπανόρθωτα από το ρωσικό εμπάργκο. Με δεδομένο ότι η συγκομιδή ακτινιδίων,  κι επομένως και η εμπορία τους, ξεκινάει στις 10 με 15 Οκτωβρίου, το πρόβλημα της διάθεσης των ακτινιδίων θα προκύψει σύντομα και οι παραγωγοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις επερχόμενες δυσκολίες.

Επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό μια και πλήττει συγκεκριμένες περιοχές και πολλούς παραγωγούς.

Επειδή οι παραγωγοί δεν πρέπει να μείνουν έρμαιοι των επιτήδειων που θα εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη δυσπραγία τους για να κερδοσκοπήσουν.

Επειδή η ελληνική πολιτεία εκτός από συστάσεις για ψυχραιμία οφείλει να προχωρήσει με οργανωμένο τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιον σχεδιασμό προχωρεί το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα προκύψει για τα ακτινίδια;

Ποια μέτρα προκρίνει το ΥΠΑΑΤ ώστε να ελαχιστοποιηθεί το επερχόμενο πρόβλημα διάθεσης των ακτινιδίων;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ