ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Paidikoi5Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε τη Δευτέρα, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στη θέση του δημάρχου.

Ο κ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και την επικεφαλής της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου παρέστη στις τελετές αγιασμού στον 6ο και στο 25ο Παιδικό Σταθμό, στις συνοικίες της Νεράιδας και Νέας Πολιτείας αντίστοιχα.

Απευθυνόμενος σε γονείς, παιδιά και προσωπικό ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, η οποία όπως είπε ξεκινάει με αρκετά και σημαντικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως τόνισε, ο κ. Καλογιάννης  η απόφαση του υπουργείου να εγκρίνει μόνο 16 θέσεις προσωπικού, από τις 82 συνολικά που είχε ζητήσει ο Δήμος, δημιουργεί εκ των πραγμάτων ζητήματα, αφού οι παιδικοί σταθμού του Δήμου αναγκαστικά για κάποια ημέρες θα λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό προσωπικού. Συνεχίζοντας επεσήμανε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπέρ των μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας και θεωρεί απαράδεκτο το καθεστώς των συμβασιούχων εργαζομένων που έχει επιβληθεί στις δομές της Τ.Α. και κρατά σε ομηρία τόσο την Αυτοδιοίκηση, όσο και τους εργαζόμενους».

«Προφανώς γι αυτή την κατάσταση, υπάρχουν ευθύνες. Δεν είναι ωστόσο η ώρα να τις συζητήσουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, διανύει ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπως άλλωστε περνάμε  όλοι μας στις ζωές μας και στα σπίτια μας», τόνισε ο κ. Καλογιάννης και συνέχισε επισημαίνοντας τα εξής:

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, θα αγωνιστούμε ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές λύσεις προκειμένου να βρεθεί προσωπικό και σύντομα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Καλογιάννης θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις και επαφές για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν υπάρχουν ευθύνες από την απερχόμενη δημοτική αρχή για την προβληματική κατάσταση που έχει προκύψει, σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό το ζήτημα. Ελπίζω, όμως να μην βρούμε μπροστά μας και άλλες …λακούβες»

Στους αγιασμούς παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κων. Τσιαούσης και Δημ. Μπαμπαλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ