ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!!

φυλακες«Στον Κορυδαλλό μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ έχω ευθύνη…!!!!!!!». Με τα λόγια αυτά απαγορεύτηκε η είσοδος Λαρισαίας στο κατάστημα κράτησης των γυναικείων φυλακών Θήβας, όταν αυτή  επιχείρησε να δει την κρατούμενη αδελφή της στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου.

Με 67% αναπηρία μετά από εγκεφαλικό η κρατούμενη αδελφή της μετήχθη στο… ευρωπαϊκών προδιαγραφών κατάστημα κράτησης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και την είχε επισκεφθεί κανονικά με το έγγραφο της οικογενειακής μερίδας, μια που οι νέες ταυτότητες δεν αναφέρουν το γένος.

Τόσες ώρες πήγαινε-έλα, έξοδα και φορτισμένη συναισθηματικά αφού δεν πραγματοποιούσε και την πιο ευχάριστη… «βεγγέρα» επέστρεψε άπραγη και απογοητευμένη.

Αλήθεια τι ακριβώς ισχύει για τα επισκεπτήρια? Άλλοι οι νόμοι του Κορυδαλλού? Και εν πάση περιπτώσει η κρατούμενη  «πλήρωσε» τις όποιες λάθος επιλογές της, η αδελφή της γιατί να «πληρώσει» τα γραφειοκρατικά τερτίπια και την ευθυνοφοβία των ανευθυνουπεύθυνων για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας? Ή μήπως … γαϊδούρι που φημίζεται και για την υπομονή του?

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ