ΓΚ. XΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΈΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

xαρδουβεληςΧωρίς να γίνει ξεκάθαρο εάν τέθηκε το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων κατά την πρώτη ημέρα των συζητήσεων κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε για μια μαραθώνια διαδικασία λέγοντας: «έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Συζητήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Από πλευράς Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο μίλησε για εποικοδομητικές συζητήσεις. Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με τους δανειστές.

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σήμερα θα συναντήσουν την τρόικα διαδοχικά οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση επιδιώκει -εκτός της νέας αξιολόγησης της τρόικας- να τεθούν θέματα στα οποία επιμένει η τρόικα αλλά είναι επιζήμια για την κυβερνητική συνοχή όπως αλλαγές στις αποφάσεις για τις απεργίες και τις ανταπεργίες, το καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τυχόν νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα επιδιώκει φοροελαφρύνσεις με μειώσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης (50%) και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ