ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ… ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!

Νέο σύστημα προσλήψεων στο ΕΣΥ με ημερομηνία λήξης

εσυΑνησυχία προκαλεί στους χιλιάδες εργαζόμενους των δημοσίων νοσοκομείων η νέα τακτική που ακολουθείται πλέον από την μνημονιακή κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΕΣΥ. Άλλα …κόλπα εφαρμόζονται πια στα δημόσια νοσοκομεία για να καλυφθούν τα αμέτρητα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Όχι δε γίνονται κανονικές προκηρύξεις. Αυτές αφορούν λίγους και θα υλοποιηθούν εάν και εφόσον.

Η νέα …μόδα επιβάλει πρόσληψη ολίγων μηνών για τα…μάτια του κόσμου αφού καλύπτονται κάποιες άμεσες ανάγκες πριν καταρρεύσουν πλήρως τα νοσοκομεία.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου αντί να προσληφθούν κανονικά όσοι νοσηλευτές και γιατροί χρειάζονται για να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων χειρουργείων, θα…ενοικιαστούν για λίγους μήνες (το πολύ μέχρι επτά) λιγοστοί εργαζόμενοι,για να καλυφθούν προσωρινά και προχείρως οι ανάγκες. Κάτι για τα εγκαίνια δηλαδή των νέων χειρουργείων.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας:”Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί για τον Ευαγγελισμό η πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 ΤΕ και 5 ΠΕ) με επτάμηνη σύμβαση, κάτι που επιβεβαίωσε η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., και οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες των νέων χειρουργείων. Επίσης είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση των συμβασιούχων θα γίνει με κονδύλια ΕΣΠΑ και θα είναι του τύπου των γνωστών 5μηνων συμβάσεων μέσω ΜΗΚΥΟ που πολλοί χαρακτήρισαν ως δουλεμπόριο.”

Και η περίπτωση του Ευαγγελισμού δεν είναι η μοναδική. Πρόσφατα η διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου προσέλαβε για 4 μήνες 4 διοικητικούς υπάλληλους μέσω της διαδικασίας των…μικροπρομηθειών.

Τι γίνεται κάθε φορά μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος της πρόσληψης των εργαζόμενων με ημερομηνία λήξης; Η διαδικασία όπως φαίνεται ξεκινά και πάλι από την αρχή…

Βέβαια το νέο σύστημα πρόχειρης κάλυψης των αναγκών στο ΕΣΥ είναι η νέα τακτική της κυβέρνησης και του Μάκη Βορίδη, ώστε και να γίνεται η τη δουλειά τους και η τρόικα να μη “χρεώνει” προσλήψεις τις οποίες απαγορεύει δια…ροπάλου.

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – iatropedia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ