ΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/ΜΛΑΡΙΣΑ

Καταγγέλλει μέτοχο – εργαζόμενο για παιχνίδια η σωματειακή επιτροπή

σμλαρΤην κάθετη διαφωνία του με τις ενέργειες μερίδας εργαζομένων των Σ/Μ Λάρισα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κάνοντας λόγο για παιχνίδια της εργοδοσίας της επιχείρησης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα των εργαζόμενων στα Σ-Μ Λάρισα (μειώσεις μισθών κατά 30%, απολύσεις 135 εργαζομένων τα τελευταία 2 χρόνια, απλήρωτης δουλειάς για πολλούς μήνες), μπήκε μπροστά να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων τους, σε συνεργασία με το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και τη Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σ-Μ Λάρισα, που είχαν εκλέξει σε συνέλευση τους οι εργαζόμενοι.

Όλο αυτό το διάστημα, αντιμετώπιζε την εχθρική στάση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της (διευθυντές, τομεάρχες, αρκετοί προϊστάμενοι και ορισμένοι άλλοι που αγαπούν την ρουφιανιά), οι οποίοι τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους και προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν να συμμετέχουν σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα τους.

Τώρα που οι εργοδότες καταχρέωσαν την επιχείρηση με 35 εκατομμύρια ευρώ, έκλεισαν τα καταστήματα και είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επιστράτευσαν ορισμένους εργοδοτικά στελέχη (προϊστάμενους) για να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και να τους βάλουν να παλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, ως ο συνδικαλιστικός εκφραστής και εκπρόσωπος των ταξικών συμφερόντων των εργαζόμενων, καταγγέλλει στους εργαζόμενους των Σ-Μ Λάρισα, την διασπαστική κίνηση ορισμένων στελεχών της επιχείρησης που εκφράζουν, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, οι οποίοι θέλουν να ρυμουλκήσουν τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση, όχι των δικών τους αιτημάτων, αλλά της εργοδοσίας.

Η ανακοίνωση με τα αιτήματα που έδωσαν στην δημοσιότητα, είναι άκρως αποκαλυπτική για το γεγονός ότι ταυτίζονται πλήρως με τα αιτήματα της εργοδοσίας και του Επιμελητηρίου ΕΒΕ Λάρισας, φιλοδοξώντας να μετατρέψουν τους απλήρωτους για 14 μήνες εργαζόμενους και υποψήφιους άνεργους, σε αιχμή της πίεσης των εργοδοτών για να διαγράψουν όσα από τα τεράστια χρέη που δημιούργησαν, όταν έβγαζαν κέρδη σε βάρος της δουλειάς των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, όχι απλά δεν πρόκειται να συνεργήσει και να στηρίξει αυτή την διασπαστική και αντεργατική κίνηση, των εργοδοτικών στελεχών, όχι μόνο δεν πρόκειται να στηρίξει τα αιτήματα και τα σχέδια της εργοδοσίας, αλλά θα τα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για να μην γίνουν θύματα ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο να μην την πατήσει για ακόμα μια φορά, όπως και στο παρελθόν και να συσπειρωθεί στο Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και στη Σωματειακή τους Επιτροπή, για να διεκδικήσουν την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση πώλησης της εταιρείας”.

Η ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων καταγγέλλοντας τον εργαζόμενο – μέτοχο για παιχνίδια σε συνεργασία με την υπόλοιπη εργοδοσία:

“Το Δ.Σ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σ-Μ Λάρισα, θέλουν να καταγγείλουν το γεγονός, ότι ο Περικλής Μπαρμπούτης, μέτοχος και τομεάρχης των Σ-Μ Λάρισα, εμφανίζεται  αυθαίρετα προς τα ΜΜΕ, ως πρόεδρος ή εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Σ-Μ Λάρισα. Ως εκπρόσωπο των εργαζομένων τον παρουσιάζει η μια ομάδα των μετόχων και αυτήν εκπροσωπεί και τα όσα διατυπώνει ως θέσεις των εργαζομένων απηχούν απλά τις θέσεις των μετόχων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ