ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

μερκελ_λαγκαρντΕξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν αναφορικά με το ελληνικό χρέος το φθινόπωρο, καθώς, το Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των δανειστών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, στα μέσα Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί υψηλού επιπέδου σύσκεψη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και οποία κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική.

Στη συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι δανειστές, θα γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό χρέους, το οποίο όλοι κρίνουν πως δεν είναι βιώσιμο, αλλά στο επίκεντρο θα βρεθούν όλα τα θέματα του προγράμματος της Ελλάδας.

Μια πρώτη επαφή αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου στην κοινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα επιχειρηθεί συμφωνία και για τα κόκκινα δάνεια.

Ως γνωστόν, το Ταμείο προκρίνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο δεν θέλει να καν να συζητήσει η Γερμανία, και κατ ΄επέκταση η Ευρώπη.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 15 Νοέμβρη και θα υπάρχει και ελληνική αντιπροσωπεία.

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ