ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δήλωση του Χρήστου Μπίκα επικεφαλής Λαϊκής συσπείρωσης, δημοτικού συμβούλου

ΜΠΙΚΑΣΤραγική είναι η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Τεμπών (Συκούριο, Μακρυχώρι). Πιο συγκεκριμένα ο παιδικός σταθμός Συκουρίου δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού (λείπουν 2 παιδαγωγοί και μια μαγείρισσα), και είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει.

Και στους δυο παιδικούς σταθμούς με απόφαση  της δημοτικής αρχής έπαψε να δίνεται φαγητό στα παιδιά από τον περασμένο Γενάρη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται  οι γονείς  τη σίτιση των παιδιών τους

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν έβγαλε κουβέντα για τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά έβαλε και πλάτη να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Αποδέχτηκε ως αναγκαίο κακό τις μειωμένες επιχορηγήσεις, τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπολειτουργούν δομές του δήμου όπως οι παιδικοί σταθμοί και να μη σιτίζονται τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς.  .

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους γονείς, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μόνιμη σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία απόλυση, κανένα κλείσιμο δομών στους δήμους.

Οι γονείς να απαιτήσουν από το δήμαρχο να λειτουργήσει τώρα  ο παιδικός σταθμός στο Συκούριο. Να δοθεί άμεσα δωρεάν φαγητό στα παιδιά και στους δυο παιδικούς σταθμούς σε Μακρυχώρι και Συκούριο) .

Να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ