ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙ ο Γιάννης Παιδής

samarasΜείζονος πολιτικής σημασίας χαρακτηρίζουν τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις που θα αλλάξουν τη ζωή των Ελλήνων.

Όμως δυστυχώς και αυτή τη φορά το «καλάθι» Σαμαρά, θα είναι κενό, και το μόνο σίγουρο είναι η τεράστια κοροϊδία, σε βάρος του λαού από τους κυβερνώντες και τα ΜΜΕ (πωλητές κουτόχορτου).

Αν δει κανείς με καθαρό μυαλό τα όσα πρόκειται να ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς εύκολα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για δήθεν παροχές, που χαρακτηρίζονται έτσι, χάριν των εκλογών οι οποίες έρχονται σύντομα.

Η προαγγελθείσα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο, δεν προσφέρει τίποτα αφού σήμερα υπάρχει η επιστροφή, και η τιμή στην οποία αγόραζαν τα νοικοκυριά ήταν κάτω του ενός ευρώ.

Οι πολυαναμενόμενες εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες, θα συνοδεύονται και από εισοδηματικά κριτήρια, γεγονός που σημαίνει ότι θα αφορά ελάχιστους.

Η αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, μπορεί να ακούγεται ευχάριστα στα αφτιά, αλλά όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού, εύκολα μπορεί να καταλάβει ο κάθε ένας ότι θα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί κάποιος ακόμη και στις ελάχιστες δόσεις, λόγω της υπέρογκης φορολόγησης των εισοδημάτων που θα ισχύσει φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Όσες δόσεις και να βάλουν, αν συνεχίσουν να επιβάλουν δυσβάσταχτους φόρους, και αν δεν βρουν τρόπους να σβήσουν κομμάτι του χρέους του καθενός (κούρεμα – σεισάχθεια), τα ληξιπρόθεσμα χρέη καθημερινά θα αυξάνονται.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει και για μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία αντί να καταργηθεί από το 2014, συνεχίζει να εφαρμόζεται και το 2015.

Όμως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πει απολύτως τίποτα για τη συνέχιση των απολύσεων και το 2015, δεν πρόκειται να πει τίποτα για την παράλογη φορολόγηση των εισοδημάτων, και για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών.

Δεν πρόκειται να πει τίποτα για την ενοποίηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 19 – 21%, που θα εκτοξεύσει τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στα τιμολόγια ύδρευσης, ηλεκτρισμού τηλεφωνίας.

Φυσικά δεν πρόκειται να πει τίποτα για τις νέες μειώσεις των συντάξεων, για τη διόγκωση της ανεργίας, για τα νέα λουκέτα στην αγορά, για τα μύρια όσα δεινά έχουν προκαλέσει οι συγκυβερνώντες στον ελληνικό λαό.

Αυτά τα κρύβουν τεχνηέντως, τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι αλιτήριοι των κεντρικών ΜΜΕ, που έχουν εξασφαλίσει τα δωράκια τους από την κυβέρνηση των υποτακτικών και των καταστροφέων του λαού, αλλά όσο και να τα κρύβουν, και όσο και αν γυαλίζουν τα καθρεφτάκια για να τα δώσουν στους ιθαγενείς, δεν πρόκειται να διασωθούν αυτή τη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ