ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΑΔΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΜε αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του αλλά και τα γεγονότα που συνέβησαν έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την ημέρα ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με επικεφαλής τη βουλευτίνα Ηρώ Διώτη, το συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέτρο Παπαγεωργίου

και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκο Γεωργιάδη, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Ταξίαρχο Νικόλαο Γιαννέλο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στηλίτευσε τόσο τη στάση της Αστυνομίας όσο και τον ίδιο το σχεδιασμό της επιχείρησης της περασμένης Παρασκευής που οδήγησε στη δημιουργία κλίματος έντασης αλλά και στον τραυματισμό ειρηνικών διαδηλωτών χωρίς κανένα λόγο, ενώ την ίδια στιγμή ανενόχλητοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έβριζαν και απειλούσαν.

Εκφράστηκε ακόμη η δυσαρέσκεια του κλιμακίου για το γεγονός ότι δεν είναι πρώτη φορά που στη Λάρισα η Αστυνομία δείχνει εχθρική και επιθετική διάθεση απέναντι στους πολίτες και υπογραμμίστηκε ότι αντίστοιχα φαινόμενα και χειρισμοί, εκ μέρους της ΕΛΑΣ, δε μπορεί να γίνουν ανεκτά στο μέλλον, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να προπηλακίζει τους πολίτες, αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.

-Σε μια περίοδο ευθείας καταπάτησης των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη δημοκρατία.

-Σε μια περίοδο σκληρής δοκιμασίας των εργαζόμενων, των ανέργων και όλων των πολιτών από τα μέτρα φτώχειας και λεηλασίας, ο δρόμος του αυταρχισμού και της καταστολής εναντίον τους είναι πολύ ολισθηρός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ