ΉΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

77WΕχοντας ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου από την χώρα του έχει διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα και έχει οδηγήσει περισσότερες από 200 ώρες, ενώ στη χώρα μας -την οποία επισκέπτεται για 30 χρόνια τώρα- έχει γυρίσει σχεδόν τη μισή Νότια Ελλάδα απολαμβάνοντας τις ομορφιές και την ζεστασιά των κατοίκων της.

Το τρακτέρ του, ένα Steyr του 1957, συντηρημένο στην εντέλεια κουβαλά ένα μικρό τροχόσπιτο και από όπου περνά σίγουρα δεν μένει απαρατήρητο, κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ όλοι δείχνουν να ενθουσιάζονται από την διαδρομή που έχει καλύψει.  

Ο 63χρονος Χέλμουτ Βίλχεμ αποφάσισε να κάνει το ταξίδι αυτό και με τρακτέρ καθώς με την μικρή ταχύτητα που κινείται μπορεί να απολαμβάνει το φυσικό τοπίο, το βλέπει καλύτερα και το γνωρίζει, μαζί και τους ανθρώπους των περιοχών, από τις οποίες περνά. Και όπως μας είπε, παρά τα τόσα ταξίδια του πρώτη φορά συνειδητοποίησε πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα.    

Το ταξίδι του ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου και αφού έφτασε στην Ιταλία πήρε το καράβι και πέρασε στη χώρα μας κατεβαίνοντας στην Πάτρα. Από εκεί πήγε στην Κόρινθο, στην Εύβοια, στη συνέχεια στο Γύθειο, από όπου πήρε το καράβι για την Κρήτη, έφτασε στην Κίσσαμο, γύρισε διάφορα μέρη της Κρήτης και επέστρεψε στο Γύθειο για να έρθει στη Μεσσηνία.

Επέλεξε να μείνει στην Ελαία, μέρος που επισκέπτεται όπως μας είπε για πρώτη φορά αφού το γνώρισε μέσα από αναφορές συμπατριωτών του που έχουν περάσει τις διακοπές τους εκεί. Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το μέρος αυτό αφού όπως είπε τον έχει καταπλήξει τόσο το δάσος όσο και η παραλία της περιοχής, καθώς αυτά τα δύο βρίσκονται δίπλα- δίπλα και σημείωσε ότι είναι το καλύτερο μέρος από όλα όσα έχει επισκεφθεί.      

Το ταξίδι του ήταν ήρεμο, τόνισε, χωρίς προβλήματα καθώς στην Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές.

Μέχρι τώρα έχει υπολογίσει ότι έχει διανύσει 4.000 χιλιόμετρα και αν αναλογιστεί κανείς ότι κινείται με 20 χλμ. την ώρα έχει οδηγήσει περίπου 200 ώρες, ακολουθώντας δευτερεύοντες δρόμους αφού σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τρακτέρ.

Το τρακτέρ του είναι ένα μικρό Steyr που έχει κατασκευαστεί στην Αυστρία το 1957, το οποίο και αγόρασε για αυτό το σκοπό, αφού δεν το χρησιμοποιεί πουθενά αλλού.

Αυτό που κρατά από όλες τις εμπειρίες που απέκτησε από αυτό το ταξίδι είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου από όπου πέρναγε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μικροί και μεγάλοι έβγαιναν στο δρόμο για να τον δουν, οι περισσότερο ήταν έκπληκτοι, περιεργάζονταν το τρακτέρ και πολλοί έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του. Δεν έκρυψε ότι από τις λίγες φορές που φοβήθηκε ήταν κάποιοι δρόμοι στην Κρήτη σε ψηλά και απόκρημνα σημεία, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ταξίδι ως το καλύτερο που έχει κάνει ως τώρα στη ζωή του.

lifo.gr