ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ . . . ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ!

66tΛύθηκε το …μυστήριο της ξαφνικής παραίτησης του Κώστα Κουκοδήμου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με άρθρο στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, πίσω από τη σπουδή του κ.Κουκοδήμου να εγκαταλείψει το κυβερνητικό πόστο που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά , κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό,

κρύβεται μια έρευνα των οικονομικών Αρχών για πιθανές παράνομες ενδοκοινοτικές συναλλαγές , εικονικά παραστατικά και επιστροφές ΦΠΑ στην επιχείρηση εμπορίας και εισαγωγής αθλητικών ειδών “Top Sport” που διατηρεί ο πρώην υφυπουργός με τον επί πενταετία συνέταιρό του , Γ.Νιώπα, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφτασε στο γραφείο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού η πληροφορία ότι στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό πως η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχεται για πιθανές φορολογικές παραβάσεις , που μάλιστα απασχολούσαν και άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι πληροφορίες μας από κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών λένε πως η διάδοχος του κ.Θεοχάρη , η κ.Κατερίνα Σαββαϊδου, ενημέρωσε και επίσημα το πρωθυπουργικό περιβάλλον για το θέμα.

ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΑΡΙΑ.

Με την οσμή σκανδάλου λίγο πριν από τη ΔΕΘ στην ατμόσφαιρα , η οποία , φυσικά απειλούσε την εικόνα της κυβέρνησης , ο κ.Σαμαράς ζήτησε να κλείσει ήσυχα και χωρίς επιπλοκές το όλο ζήτημα , απαιτώντας επί της ουσίας την παραίτηση του υφυπουργού του, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ο φορολογικός έλεγχος. Ακριβώς αυτό έπραξε ο κ.Κουκοδήμος,προτού το θέμα λάβει διαστάσεις και προκειμένου να διευκολύνει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Ο κ.Κουκοδήμος είναι συνέταιρος εδώ και περίπου μία πενταετία με τον κ.Γ.Νιώπα , ισχυρό επιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα της Πιερίας,και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Top Sport, με υποκαταστήματα σε Κατερίνη, Θεσσαλονικη, Βέροια και Αιγίνιο. Ο κ.Νιώπας είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγινιακός, ομάδα στην οποία είχε ποσοστά μέχρι πέρσι και ο κ.Κουκοδήμος, τα οποία όμως μεταβίβασε , καθώς υπήρχε το βουλευτικό ασυμβίβαστο .Οι δυο τους , τα τελευταία δύο χρόνια ,αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ομάδα, με απώτερο στόχο να την ανεβάσουν στα σαλόνια της Super League. Ο κ.Κουκοδήμος διατηρεί , επίσης εστιατόριο -cafe με την επωνυμία BISTRO 49 , που σύμφωνα με πολλούς ,θεωρείται επιτυχημένη επένδυση. Το ίδιο λένε οι πληροφορίες μας και για το κατάστημα με καλλυντικά Body Shop σε κεντρική συνοικία της Κατερίνης.

Με βάση τις πληροφορίες μας από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η εταιρεία “Top Sports” ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για περιπτώσεις επιστροφής ΦΠΑ που κατέλαβε το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος αφορά στο γεγονός ότι από την συγκεκριμένη εταιρεία εξάγονταν αθλητικά είδη που δεν αντιστοιχούσαν στα μικρά καταστήματα και στις αποθήκες όπου θα έπρεπε να φυλάσσεται το εμπόρευμα. Η εν λόγω εταιρεία ελέγχεται καθώς φέρεται να εισήγε από την Κίνα αθλητικά προϊόντα, ενώ στη συνέχεια τα φορτία ακολουθούσαν τη διαδρομή Ιταλία-Αιγίνιο-Γερμανία, όπου τα παραλάμβανε άνθρωπος εμπιστοσύνης των δύο συνεταίρων, ονόματι Π. Καρέκλας, για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο κ. Καρέκλας, έπειτα, ως εισαγωγέας, τα διοχέτευε σε καταστήματα αθλητικών ειδών, ως προϊόντα Ευρωπαϊκής προέλευσης. Εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, στην οποία στάθηκε το ΣΔΟΕ! Σύμφωνα με καταγγελίες υπήρξαν σημαντικές διαφορές στα τιμολόγια και στα δελτία αποστολής, με αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο, κατά τις πληροφορίες μας, να εξετάζει αν κάποια ποσά από επιστροφές ΦΠΑ που έλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία δικαιολογούνταν ή όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Π”, στην εταιρεία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα, τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν σε έξι δόσεις, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα κληθεί να επιστρέψει χιλιάδες ευρώ από τον επιστραφέντα ΦΠΑ.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κουκοδήμος, στη σύντομη θητεία του ως Υφυπουργού Παιδείας, ενίσχυσε το γραφείο του με επιπλέον προσωπικό από τη Γαλλία, αλλά και με αποσπάσεις 26 εκπαιδευτικών, που υπηρετούσαν σε Διεύθυνση του Υπουργείου στην εκλογική του περιφέρεια, την Πιερία, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις.

Επίσης ο κ. Κουκοδήμος πρόλαβε να καλύψει, δημοσία δαπάνη φυσικά, τα έξοδα ενός τριήμερου ταξιδιού για εκπαιδευτές και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, ταξίδι που περιελάβανε και διαμονή στο υπερπολυτελές και πανάκριβο ξενοδοχείο “Mediterranean Village”.

Οι χορηγίες και η στήριξη σε εφοριακό για το δήμο…

Η ενασχόληση του κ.Κουκοδήμου με τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν ήταν άγνωστη στη τοπική κοινωνία , αν και στους τοπικούς παράγοντες της Πιερίας το γεγονός ότι επί δυο χρόνια η εταιρεία δεν έχει υποβάλει δηλώσεις οικονομικών στοιχείων προκάλεσε σχόλια.

Το 2012 ο κ.Κουκοδήμος ως εκπρόσωπος της εταιρείας αθλητικών ειδών Top Sport ανέλαβε τη χορηγία όλου του απαραίτητου αθλητικού υλικού της ομάδας χαντμπολ του Φιλίππου Βέροιας. Στη σχετική εκδήλωση είχε πει επί λέξει: “Προβαίνω στην παραπάνω κίνηση , όχι σαν πολιτικός, αλλά καθαρά σαν επιχειρηματίας”.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο ίδιος και το επιτελείο του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δεν στήριξαν τον εκλεκτό της Ν.Δ. ,αλλά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τον εφοριακό και προσωπικό του φίλο, Ε.Λαγδάρη, που εξελέγη τελικά δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού ! Υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ.Λαγδάρη ήταν και ο συνέταιρος του κ.Κουκοδήμου, ο κ.Νιώπας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ.Νιώπας είναι γεννημένος στη Γερμανία και πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία στο κλάδο των αθλητικών ειδών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν φορολογικοί λόγοι που δεν του επιτρέπουν να επισκεφθεί τη γενέτειρά του , με αποτέλεσμα όλες του οι επιχειρήσεις να έχουν μεταβιβαστεί στο όνομα της συζύγου του Χριστίνας Γκετίδου.

ksipnistere.blogspot.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ