ΗΠΑ: ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΠΕΊΓΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ

ΙΟΣΜια ασθένεια του αναπνευστικού που δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί, έχει ήδη προσβάλει περισσότερα από χίλια παιδιά σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ, και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Οι υπεύθυνοι υποπτεύονται ότι πρόκειται για ένα σπάνιο ιό που προσβάλλει το αναπνευστικό και ονομάζεται εντεροϊός 68.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο ιός σχετίζεται με το ρινοϊό, ο οποίος προκαλεί το κοινό κρυολόγημα.

Τουλάχιστον σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ – Μιζούρι, Κάνσας, Ιλινόις, Κεντάκι, Αϊόβα, Κολοράντο, Οχάιο, Οκλαχόμα, Βόρεια Καρολίνα και Γεωργία – έχουν αναφερθεί ύποπτα κρούσματα του ανθρώπινου εντεροϊού 68.

Οι γιατροί λένε ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι για το πώς μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός, αν και αυτή η περίοδος που τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, είναι και η περίοδος που συνήθως εξαπλώνονται οι ιοί ανάμεσα στα παιδιά.

Αλλά αυτός ο ιός, ο εντεροϊός 68, είναι πολύ σπάνιος και δεν έχουν ιδέα πώς εμφανίστηκε φέτος.”

Στο Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο στο Ντένβερ, αξιωματούχοι λένε ότι μεταξύ 18 Αύγ και 4 Σεπτεμβρίου, οι γιατροί είδαν πάνω από 900 παιδιά με συμπτώματα του ιού στα επείγοντα περιστατικά. Από αυτά, 86 εισήχθησαν στο νοσοκομείο και ελάχιστα κατέληξαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μπορεί να ξεκινήσει σαν ένα απλό κρυλόγημα – καταρροή, φτέρνισμα, βήχας – αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι ο συριγμός.

Η Δρ Christine Nyquist, παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο, δήλωσε ότι ο ιός συνήθως εμφανίζεται σαν ένα σοβαρό κρυολόγημα και περνάει, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για παιδιά με άσθμα λόγω του τρόπου που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, και για παιδιά κάτω των πέντε ετών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ