Η ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ…

αγγελαΑισθητή έκανε την παρουσία της από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, η σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αγγέλα Βαγενά η οποία δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα ανέφερε περί υπάκουων και καλών παιδιών στην ομιλία του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Λαμπρούλης.

Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές η πρώην γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ψάξει αλλού να βρει καλά παιδιά και όχι στην παράταξη Καλογιάννη. Και φυσικά δεν ήταν τα μόνα που είπε:

Αναλυτικά στη συντομη παρέμβασή της ανέφερε:

“Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αντίθετα μας συνδέει η καθημερινή αγωνία για τα προβλήματα των συμπολιτών μας και των εργαζομένων.

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για μας, την ίδια ώρα που σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους επιζητούσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας σε θέματα εργασιακών σχέσεων να συζητάμε σήμερα για δίμηνα.

Λέμε ναι, συμφωνούμε  στα 2μηνα  σήμερα για το μόνο λόγο ότι μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία των παιδικών σταθμών  και με τη βασική προϋπόθεση ότι: σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρέπει να εναρμονιστούμε στη λογική της κυβερνητικής πολιτικής με μια παθητική στάση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Αντίθετα βήμα βήμα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίδρασης και να κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια προετοιμασίας ώστε να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να διεκδικήσουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λογω των συνεπειών της κρίσης.

Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, ώστε να υπάρχει μια συνέπεια στα λόγια μας προ των εκλογών και να είμαστε εντάξει στη  συνείδηση τη δικιά μας και των συμπολιτών μας,

Να μην απογοητεύσουμε τους εργαζόμενους αφήνοντας τους απροστάτευτους απέναντι στην κρίση και τις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Αλλά να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση, να προχωρήσει στην ουσιαστική αλλαγή πολιτικής προχωρώντας σε άλλες λύσεις.

Το θέμα αυτό είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της αναίρεσης των κατακτήσεων τους και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε  ούτε «κυβερνητικοί εκφραστές» ούτε τα «καλά παιδιά»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ