Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Κρίσιμες ημέρεςδιανύει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον μετά την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των Sunday Times, που δίνει για πρώτη φορά, προβάδισμα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στην Σκωτία.

Μόλις 11 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το «ναι» στην ανεξαρτησία φαίνεται να κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «όχι».

“ Εάν οι πολίτες στην Σκωτία θέλουν να διασφαλίσουν τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν θα καταλήξουμε πάλι με την κυβέρνηση των Tόρις και ότι δεν θα τους ψηφίσουμε. Για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να ψηφίσουμε Ναι”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος, Νίκολα Στέρτζεον.

Η κίνηση «Καλύτερα μαζί», που τάσσεται υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχασε σε ένα μήνα προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων.

“ Η απάντηση αυτή είναι για πάντα. Εάν αποφασίσουμε να φύγουμε δεν υπάρχει επιστροφή. Πρέπει να κοιτάξουμε τα θέματα που διακυβεύονται τα επόμενα 10 χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε”, δήλωσε ο Άλιστερ Ντάρλιγκ.
Η βρετανική κυβέρνηση που φαίνεται να μην περίμενε αυτή την ανατροπή, δεσμεύθηκε να εκχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες και εξουσίες στην τοπική βουλή του Εδιμβούργο, το Χόλιρουντ, εάν οι ψηφοφόροι πουν «Οχι» στην ανεξαρτησία.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε ότι οι εξουσίες θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες και θα δίνουν στη Σκωτία μεγαλύτερη αυτονομία σε θέματα φορολογίας, δαπανών και κοινωνικής πρόνοιας,

gr.euronews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ