ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

4T8Το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε όπως ορίζει η νομοθεσία το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, επειδή στις 17 Ιουλίου κακοποίησε βάναυσα μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα του στα Νέα Στύρα, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα με αποτέλεσμα στην κουταβίτσα να γίνει ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα αυτό που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr  έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. – και μετά από πιέσεις, αφού είχε προηγηθεί και μια διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Όμως ο βασανιστής του ζώου κατέθεσε ένσταση, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου, που ο δράστης καλείται να πληρώσει.

Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου  δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο diavgeia.gov.grκαι μπορείτε να το δείτε εδώ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση ζώου και μάλιστα επιβάλλει και το μεγαλύτερο πρόστιμο.

zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ