ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

N89Αναγκαστική προσγείωση στη Βενετία πραγματοποίησε αεροσκάφος του οποίου είχε πάψει να λειτουργεί ο ένας κινητήρας. Επιβάτης του αεροσκάφους που πραγματοποιούσε την πτήση από το Σπλιτ της Κροατίας στη γαλλική Ναντ, αποκάλυψε στη βρετανική Daily Mirror μετά το πέρας της περιπέτειας, ότι ο πιλότος ανακοίνωσε κλαίγοντας τη συντριβή του αεροπλάνου, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους επιβάτες και το πλήρωμα.

Όπως αναφέρει ο Benjamin Girard όλα ξεκίνησαν με την απογείωση όταν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες πως η πτήση θα γινόταν υπό έντονες αναταράξεις εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο ένας κινητήρας του αεροπλάνου τέθηκε εκτός λειτουργίας. «Ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι θα κάνουμε αναγκαστική προσγείωση στην Βενετία και αστειευόμενος μας είπε πως είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθούμε την πόλη», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

«Μας είπε ότι θα κάνουμε αναγκαστική προσθαλάσσωση και μας προειδοποίησε ότι μπορεί να γίνει έκρηξη. Όλοι πανικοβλήθηκαν, ακόμα και το πλήρωμα. Ένας αεροσυνοδός ήταν σε κατάσταση απόλυτου πανικού και ένας άλλος ήταν χλωμός και αμίλητος».

«Ο πιλότος ξαναπήρε τον λόγο και έκλαιγε. Είπε ότι έχουμε έξι λεπτά πριν να συντριβούμε αλλά ότι δεν έπρεπε να πανικοβληθούμε. Οι επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν από φόβο», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας Europe Airpost στην οποία ανήκει το αεροπλάνο επιβεβαίωσε το περιστατικό αρνούμενος ωστόσο τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν της βλάβης στον κινητήρα του αεροσκάφους. «Ήταν μια διαδικασία για την οποία το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο και η προσγείωση στην Βενετία έγινε με ασφάλεια», ανέφερε ο ιδιος.

koutipandoras.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ