ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

KELLASΕρώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας κκ. Γιώργο Καρασμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο, αντίστοιχα, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την υλοποίηση και τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος και του προγράμματος προώθησης φρούτων στα σχολεία.

Ο κ. Κέλλας με την ερώτηση του,  ζητά να πληροφορηθεί άμεσα για την πορεία αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού κονδυλίου που έχει εγκρίνει η ΕΕ και αφορά την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία, αφού όπως επισημαίνει ως και το 2011 η αξιοποίηση που υπήρχε από την χώρα μας σε αντίστοιχα κονδύλια ήταν μηδαμινή, ενώ το 2013 η Ελλάδα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

«Κανένα τρόφιμο να μην πάει χαμένο και να αξιοποιηθεί και το ελάχιστο ευρώ ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν γάλα και φαγητό στο σχολείο. Δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις και υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν ούτε τα βασικά. Όταν υπάρχουν όλα αυτά, είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχουμε σε όσα προγράμματα έχουν σχέση με την υγεία και την ομαλή διατροφή των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ