ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

ανεργοςΗ νέα αύξηση των ανέργων και η ελάχιστη κάλυψη τους όπως προκύπτει από τα σημερινά στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία, αναδεικνύουν την ανάγκη να γίνει καθολικό αίτημα της εργατικής τάξης η ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Το Εργατικό κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλα τα σωματεία να θέσουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση καταβολής επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Μαζί με το αίτημα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα ξεκινήσει παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες, διεκδικώντας γενικότερα και τοπικά αιτήματα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Όλα τα Σωματεία, οι Λαικές Επιτροπές,  να συντονίσουν τους αγώνες τους, να προτάξουν αιτήματα προστασίας των ανέργων, να δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία και στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 1 Νοέμβρη στην Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com