ΘΑΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ

ακτινιδιοΕν όψει της έναρξης συγκομιδής των ακτινιδίων παραγωγικής περιόδου 2014, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας, υπενθυμίζει την υπ. αριθμ. 290524/03-9-10 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία ορίζεται ρητά η υποχρέωση προσδιορισμού ημερομηνίας έναρξης συγκομιδής, από την Υπηρεσία, στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.

Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρονται τα εξής:

“Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παραγωγοί-έμποροι-διακινητές να μην προβούν στην κοπή των ακτινιδίων πριν τον ορισμό της ημερομηνίας αυτής. Βασική προϋπόθεση για την συλλογή των ακτινιδίων είναι να έχουν αποκτήσει

Φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2ο Βrix (στερεά διαλυτά σάκχαρα) ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

Στόχος της Υπηρεσίας μας είναι η τήρηση του μέτρου, από το σύνολο των παραγωγών –διακινητών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση του χρόνου συντήρησης. Οι έμποροι μπορούν να διαθέσουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας, που έπονται της κοπής, εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5ο Brix.

Η Υπηρεσία μας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος, η οποία συντελεί, εκτός των άλλων και στην επιμήκυνση του χρόνου συντήρησής του. Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω προϋποθέσεων η Υπηρεσία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τους κανονισμούς και τις σχετικές αποφάσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ