Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

καταρροϊκοςΕπιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη για να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Στην επιστολή του χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Μετά την σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών και των κτηνιάτρων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναδείχθηκε η καταπολέμηση των εντόμων – φορέων της νόσου (κουνούπια), ως υψίστης και πρωταρχικής σημασίας για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα και στη Θεσσαλία.

Παρακαλούμε όπως το ΥΠΑΑΤ προβεί στην έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθ 432/20486/14-2-2014, ΦΕΚ Β’ 345 (αρθρο 9 παρ. 3), προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι της Περιφέρειάς μας για την αγορά των απαραίτητων εγκεκριμένων εντομοκτόνων – εντομοαπωθητικών σκευασμάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ