«ΞΥΛΟ» ΆΔΩΝΙ-ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΣε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Καπερνάρος στηΒουλή κατά της συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απευθύνθηκε στον ανεξάρτητο βουλευτή με αφορμή σχόλιο για πιέσεις στους βουλευτές της ΝΔ ώστε να ψηφίσουν τον φόρο ακινήτων.

«Δε χρειαζόμαστε βοήθεια οι βουλευτές της ΝΔ ούτε προστάτες, και πολύ περισσότερο εσάς. Απολύτως συμπαγώς όλοι και όλες θα ψηφίσουμε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας εν συνεχεία λόγο για «δημαγωγούς και λαϊκιστές» που λένε ότι ο ΕΝΦΙΑ ήρθε έτοιμος στα αγγλικά από ξένο δικηγορικό γραφείο: «Μα πως είναι αυτό δυνατόν όταν στη Βουλή κατατέθηκε με πολλές και ουσιώδεις διαφορές;».

Στη συνέχεια, κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκ νέου σε «δημαγωγούς λαϊκιστές, που αγωνίζονται για να μείνει η χώρα στον βούρκο» και έκανε και ξανά επίθεση στον ανεξάρτητο βουλευτή: «Ο κ. Καπερνάρος ,εκφράζοντας τη μνημονιακή αντιπολίτευση, κατακρίνει την πολιτική Μέρκελ, της λιτότητάς και του σκληρού ευρώ, και ζητά δημοσιονομική χαλάρωση. Βλέπουμε το ευρώ να πέφτει γιατί αρχίζει η Ευρώπη δια του κ. Ντράγκι να εφαρμόζει την πολιτική που ζητάτε τόσα χρόνια. Και εσείς έρχεστε εδώ να μας πείτε γιατί πέφτει το ευρώ! Πρόκειται περί ιδεολογικής συγχύσεως άνευ προηγουμένου»!

Ο κ. Καπερνάρος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον κ. Γεωργιάδη: «Μου έκανε την τιμή να ανφερθεί προσωπικά σε εμένα. Πολλά λεφτά μου χάρισε. Το όλο επίγραμμα είναι το εξής: κοίτα ποιος μιλάει».

«Το να είστε βερμπαλιστής, φλύαρος ή αντιφατικός είναι θέμα δικό σας. Ως θεσμικό πρόσωπο όμως πρέπει να είστε προσεκτικός. Μιλήσατε για ντροπή. Ποια είναι; Για μένα ντροπή είναι να λες το πρωί στην τηλεόραση ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και να μιλάς στη συνέχεια για λαϊκισμούς. Αυτό είναι λαϊκισμός. Αυτά είναι θέμα ευπρέπειας κοινοβουλευτικής» τόνισε ο κ. Καπερνάρος.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και αυτός εκ νέου το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντα αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος έκανε παρατήρηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ: «Σας έχω βρει επανειλημμένως να κάνετε προσωπικές αναφορές και δημιουργείτε θέμα επί προσωπικού»!

Αφού έδωσε την άδεια στον κ. Γεωργιάδη για ένα λεπτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε: «Ως προς τις δηλώσεις μου σας απάντησα και πριν. Είπα ότι όλοι οι φόροι είναι άδικοι όχι ο ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένα. Εγώ είμαι νεοφιλελεύθερος, δεν θέλω καθόλου φόρους».

star.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ