«ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το «πρώτο κουδούνι» σήμερα για τους μαθητές της Λάρισας, αφού με ευχές για καλή  και δημιουργική χρονιά τελέστηκαν οι αγιασμοί  ενώ σχεδόν σε όλα τα σχολεία της πόλης  παραδόθηκαν και τα βιβλία.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απ.Καλογιάννη και του δ/ντή Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθ.Μαργαριτόπουλου τελέστηκε ο αγιασμός στο 4ο γυμνάσιο-λύκειο Λάρισας με τους παρευρισκόμενους να εύχονται καλή χρονιά και επιτυχία στο έργο και τον αγώνα τους σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Κ.Αγοραστός: Σήμερα ξεκινά η προσπάθεια για να έχετε στο τέλος το καλύτερο αποτέλεσμα.Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους αλλά με πίστη, ομόνοια και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Η γνώση είναι δύναμη και σεις οι μαθητές είστε φορείς νέων ιδεών, το μέλλον του τόπου. Καλή χρονιά σε όλους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπ.Καλογιάννης: Η δουλειά σας εξελίσσεται σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Δυστυχώς διαθέτουμε μόλις το 2% του προϋπολογισμού μας για την παιδεία, δημιουργώντας έτσι ένα αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ. Προτεραιότητα του δήμου θα είναι η προσπάθεια να λειτουργήσουν σωστά όλες οι δομές για να κυλήσει ομαλά η χρονιά .Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Αθ.Μαργαριτόπουλος: Η χρονιά είναι δύσκολη, όμως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική. Στηρίξτε λοιπόν τη ζωή σας σε αξίες. Καλή χρονιά, με υγεία για όλους.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Ξεχωριστή νότα στα προαύλια των σχολείων έδωσαν όπως κάθε χρόνο τα «πρωτάκια», που συνοδεία γονέων χάρηκαν, αγχώθηκαν και ήρθαν σε επαφή με το περιβάλλον του σχολείου.

Μηνύματα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας Β.Ζιάκα, η οποία παραβρέθηκε σε αγιασμούς στην Αλόννησο , διαβάστηκαν κατά την τέλεση των αγιασμών στη Λάρισα.

Φρεσκοβαμμένοι οι τοίχοι στο 4ο λύκειο με τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό να σπεύδουν προς ενημέρωση των παρευρισκομένων προκειμένου να μην λερωθούν. Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός πάντως οι μαθητές πέρασαν το… μήνυμά τους στη μπασκέτα!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ