ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

εγκαταστάσειςΤο θέμα της στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων έθεσαν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού-Αθλητισμού 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι Λαρισαίοι Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής.

Όπως επισημαίνεται, «η αθλητική υποδομή της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κοινωνικές ανάγκες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε από την αδιαφορία της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να αφεθεί επί σειρά ετών στη διάβρωση και στην απαξίωση. Πολλές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν με αυθαίρετες κατασκευές, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο τεχνικές προδιαγραφές, ενώ άλλες δε διαθέτουν μέχρι σήμερα άδεια λειτουργίας και άδεια τελέσεως αγώνων».

«Σήμερα» τονίζουν οι βουλευτές, «δεκάδες εγκαταστάσεις συνεχίζουν να είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγιεινή των αθλουμένων και των θεατών. Σε αρκετές περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να απαγορεύουν τη χρήση τους. Το πρόβλημα, λίγες ημέρες μετά το πέρας της σχετικής διορίας προς τους ΟΤΑ (31.8.14), παραμένει ιδιαίτερα οξυμμένο στην περιφέρεια. Βασικό πρόβλημα αποτελεί η αδυναμία των Δήμων να χρηματοδοτήσουν τις απαραίτητες από το νόμο επιστημονικές μελέτες και εργασίες ώστε να εκδοθεί από τις αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η σχετική άδεια λειτουργίας και να εξασφαλιστεί η καθημερινή και ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεων».

Τα ερωτήματα που απευθύνουν οι βουλευτές προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι τα ακόλουθα: Έχει προχωρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στην καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσω των σχετικών επιτροπών που θα έπρεπε να έχουν συσταθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις; Εάν όχι, σε ποιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και για ποιο λόγο δεν συστάθηκαν; Πρόκειται να διατεθεί στους ΟΤΑ εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να διενεργηθούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες και εργασίες που απαιτούνται; Επίσης, ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών: Με ποιον τρόπο θα συμβάλει η Πολιτεία, ώστε να εξασφαλιστούν επαρκείς οικονομικοί πόροι στην Τ.Α., για την επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που καλείται να διαχειριστεί; Τέλος, ερωτάται ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις εγκαταλελειμμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που χρονολογούνται από τη περιβόητη περίοδο του 2004 που «κοσμούν» ολόκληρη την περιφέρεια της χώρας, αλλά και τις στήλες μεγάλων και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες κάνουν λόγο για ανυπαρξία, ανικανότητα και ανεπάρκεια της πολιτείας;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ