ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ…

DANCE-e1409120564642Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 η Λάρισα χορεύει και στην ήδη ζεστή πόλη η θερμοκρασία ανεβαίνει. Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι Λαρισαίοι και όχι μόνο, συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο Χορού «Χορεύοντας για καλό σκοπό ~ Dancing for a good cause» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο χώρο της Δημοτικής Πισίνας Λάρισας συμμετέχοντες και θεατές θα έχουν την δυνατότητα να χορέψουν, να εκφραστούν, να χαρούν, να θαυμάσουν και να στηρίξουν το φιλανθρωπικό σκοπό της φετινής χρονιάς. Αντί εισιτηρίου εισόδου οι θεατές θα πρέπει να φέρουν 3 είδη πρώτης ανάγκης και οι συμμετέχοντες μια γεμάτη σακούλα. Τα προϊόντα αυτά (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, ζυμαρικά, μαρμελάδα, ντοματοπολτός, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, αλάτι, κονσέρβες) προορίζονται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρισας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Έχει δημιουργηθεί για να παρέχει δωρεάν βασικά είδη πρώτης ανάγκης και άλλα προϊόντα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η εκδήλωση στοχεύει:

  • να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα στους πολίτες που θέλουν να υποστηρίξουν μια τέτοια διοργάνωση
  • να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σκοπό της
  • να δημιουργήσει φιλανθρωπική συνείδηση
  • να αναπτύξει την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία, και το πνεύμα του υγιές ανταγωνισμού
  • να προωθήσει την κοινωνική υπόσταση του χορού
  • να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα διαφορετικά χορευτικά είδη
  • να προωθήσει τον χορό γενικά ως ένα είδος δημιουργίας και εναλλακτικής άσκησης

Στα πλαίσια αυτά οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν στην αντοχή τους στο χορό και όχι στις ικανότητες τους. Έτσι όποιος αντέξει περισσότερο κερδίζει. Θα βραβευτούν οι τρείς πρώτες θέσεις των δύο κατηγοριών (ατομική, ζευγάρια) με πολλά δώρα έκπληξη.

Παράλληλα θα διοργανωθούν μαραθώνιος χορού για τα παιδιά, παρουσίαση διαφορετικών χορευτικών ειδών από γνωστές τοπικές σχολές χορού, βραβευμένες ομάδες και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των διαλειμμάτων θα παρουσιαστούν χορευτικά είδη από τις ομάδες: Art of Dance, CORPUS GYM, Dance Club, IndepenDANCE STUDIO, Let’s Dance, SALSA y SUENO Dance Prod., The Movement Academy, Roula Koutinas (Zumba), ενώ οι αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας Ν.Ο.Λ. και κάνουν επίδειξη υδατοσφαίρισης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού θα επιτρέπεται σε όποιον θέλει από το κοινό να συμμετέχει στις ομαδικές δράσεις που θα γίνουν στο χώρο και να χορέψει στους ρυθμούς της πολυμελούς ομάδας djs που απαρτίζεται από τους: DJ S, DJ Konstantinos Pilatos, DJ Thimios Vountas, DJ Vasilio.P, DJ Stefanos Beatz Da Drums, DJ Mas, DJ Tsatsalos, DJ Terry DH, και DJ Χρήστος Μουρογιάννης.

Εθελοντές, χορηγοί και οργανωτική επιτροπή βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες έτσι ώστε και φέτος ο Μαραθώνιος Χορού να έχει την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών.

Ο χορός θα ξεκινήσει στις τρεις το μεσημέρι και όλοι ελπίζουμε να σπάσει το περσυνό ρεκόρ των 14 ωρών.

 

Αν και εσύ θέλεις να χορέψεις, να διασκεδάσεις, να δοκιμάσεις την αντοχή σου και κυρίως να βοηθήσεις το Κοινωνικό Παντοπωλείο ετοίμασε τα αθλητικά σου και τη διάθεση σου και ζήτα πληροφορίες ή δήλωσε κατευθείαν συμμετοχή στο 6944910584 και στο sk@sophiakoustas.com.

Φέτος το Σεπτέμβρη στις 13 όλοι «Χορεύουμε για καλό σκοπό»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ