ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ.: «ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ «ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!»

ypejΤην πολιτική  του υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του το υπουργείο Εξωτερικών. Το ελληνικό Υπ.Εξ. χαρακτηρίζει το «Ισλαμικό Κράτος» ως μια «τρομοκρατική οργάνωση». Ωστόσο, ασχέτως επιλογών, μάλλον θα ήταν πιο σοφό να απέφευγε το ελληνικό Υπ.Εξ. χαρακτηρισμούς που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα, κάτι που δεν απέφυγε ούτε με την Ουκρανία…

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την πολιτική μας υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών, η οποία θα συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους,  μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που η δράση της έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ιρακινή Κυβέρνηση, στους Χριστιανούς και σε όλες τις δοκιμαζόμενες εθνικές και θρησκευτικές Κοινότητες της περιοχής που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης που πρέπει να εξαλειφθεί».

koutipandoras.gr