Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΥΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ

GEORGIADISΣε οκτώ χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βοστώνης Έλληνας που εξαπάτησε επενδυτές “τσεπώνοντας” σχεδόν 8 εκατ. δολ., τα οποία πλέον πρέπει να επιστρέψει και με τόκο (στα 8,4 εκατ. δολ. του επιδικάστηκε πρόστιμο).  Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της πόλης, masslive.com, πρόκειται για τον 49χρονο Ευριπίδη Γεωργιάδη που μαζί με τους τρεις συνεργούς του

(καταδικάστηκαν και αυτοί) υποδύονταν τους εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο που στόχο είχε να επενδύσει σε καινοτόμες ιδέες στο χώρο του προγραμματισμού.

Το κύκλωμα είχε κύκλος «εργασιών» που έφτανε στα 7,9 εκατ. δολάρια, καθώς είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς προγραμματιστές που δήλωναν συμμετοχή με αζημίωτο για να πάρουν μέρος σε αυτά τα επενδυτικά προγράμματα. Η συμμορία εμπλέκεται και σε υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων.

Ο δικαστής Νάθαν Γκόρντον του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη Βοστόνη, καταδίκασε τον Γεωργιάδη σε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων και έξι μηνών και διέταξε να πληρωθεί το ποσό των 8.4 εκατ. δολαρίων ως αποκατάσταση των εξαπατημένων.

Οι πλανημένοι προγραμματιστές κατέθεταν τα χρήματά του στο λογαριασμό μιας ψεύτικης εταιρείας με το όνομα BBDA Global Investment Fund. Για να καθησυχάσουν τους «πελάτες» τους οι συμμορία τους εμφάνιζε πιστωτικές κάρτες από τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, στο μεταξύ όμως είχαν μεταφέρει τα χρήματα από τον ψεύτικο λογαριασμό σε δικό τους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα masslive.com ο 49χρονος Ευριπίδης Γεωργιάδης μαζί με τους συνεργούς του, που επίσης καταδικάστηκαν, παρουσιάζονταν ως εκπρόσωπος  μεγάλης επενδυτικής με έδρα το Λουξεμβούργο με εξειδίκευση σε καινοτόμες επενδύσεις στο χώρο του προγραμματισμού.

Κάπως έτσι από το 2007 ως το 2012, που το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, παρουσιάζονταν ενώπιον επενδυτών – προγραμματιστών και τους έπειθαν να συμμετάσχουν σε ειδικό Fund με την ονομασία  BBDA Global Investment Fund.

Κάπως έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν 7,9 εκατ. δολ. τα οποία έβαλαν στην τσέπη, αφού πρώτα έδιναν πλαστά παραστατικά από δήθεν λογαριασμούς του Fund μέσω τραπέζης με έδρα τη Ν. Ζηλανδία!

Η επιχείρηση μάλιστα ήταν τόσο καλοστημένη που κατάφεραν να εξαπατήσουν και απατεώνα οικονομικό σύμβουλο ονόματι Σον Μάνσφιλντ ο οποίος νωρίτερα είχε κλέψει 3 εκατ. δολ. απ’ τους πελάτες του. Απ’ τον Μάνσφιλντ πήραν 600.000 δολ.!

Για την υπόθεση συνεργάστηκαν το FBI, η IRS της Βοστώνης και το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ.

Συνεργοί του Γεωργιάδη ήταν ο 57χρονος Τζον Κόντο, ο 34χρονος Μάικλ Ζανέτι και ο 32χρονος Φρανκ Μπέιρκις, όλοι από την Πολιτεία της Φλόριντα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ