ΕΚΛ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 80 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

μαθηματαΗ διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε μεγάλη σύσκεψη με τους πάνω από 80 μαθητές-παιδιά ανέργων, που θα παρακολουθήσουν και φέτος τα δωρεάν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης που οργανώνει το ΕΚΝΛ, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά θα κάνουν τα δωρεάν μαθήματα, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων, ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης στους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους και όχι σαν πράξη «φιλανθρωπίας» και «ελεημοσύνης», όπως κάνουν οι εκμεταλλευτές του λαού και όσοι τους στηρίζουν.

Εκτός από την εκδήλωση της έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΝΛ θέλει μ’ αυτή την πράξη του, να περάσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Υπάρχει στη Λάρισα το ταξικό Εργατικό Κέντρο Λάρισας και πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Λαικές Επιτροπές σε κάθε συνοικία, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για τα δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για την χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας ύψους 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στο πλαίσο του δίμηνου προγράμματος δράσης που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεις για την διεκδίκηση για την λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων, στο οποίο καλεί όλους τους άνεργους με τις οικογένειές τους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά.

Σας καλούμε την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα να δώσετε το παρών μαζί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου με υπόμνημα μας διεκδικούμε να αποφασίσει μια σειρά μέτρα στήριξης των ανέργων.

Σας καλούμε επίσης να δώσετε μαζικά το παρών στην συγκέντρωση για την ανεργία που οργανώνει το ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, με λεωφορεία που θα ναυλώσει το ΕΚΝΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ