ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

DIAGONISMOIΕνημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση 5 διαγωνισμών καινοτομίας που αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον Δήμο Λαρισαίων, το Γραφείο Διαμεσολάβησης  Π.Θ , το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, το ΣΘΕΒ, τον ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας,

θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 18.30, στο Επιμελητήριο Λάρισας, Αίθουσα Συνεδριάσεων. Σε πρόσκλησή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Εκ μέρους των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ανοιχτή εκδήλωση που προγραμματίζεται στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο αντίστοιχων διοργανώσεων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, για την παρουσίαση πέντε διεθνών διαγωνισμών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που αφορούν ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας. Συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί αφορούν τον κλάδο της υγείας, της δημιουργικής οικονομίας, του πρωτογενούς τομέα, των καθαρών τεχνολογιών και των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής (ICT) και θα κορυφωθούν στην εκδήλωση Disrupt Startup ScaleUP, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2014, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 2013 με την συμμετοχή 50 νεοφυών επιχειρήσεων εκ των οποίων οι 17 βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα και άλλες υπηρεσίες. Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης.

Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν οι διαγωνισμοί:

1) ΣΦΕE Innovation Project 2.0 Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τους ID-GC, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για την ενίσχυση και την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον χώρο της υγείας. Η ανάγκη για συνεχή επιβράβευση της καινοτομίας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιστημόνων και των ερευνητών στον χώρο της υγείας, η περαιτέρω αξιοποίηση του εγχώριου ερευνητικού δυναμικού και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, σε μια εποχή που αναδεικνύεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κλάδου για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση, αποτέλεσαν προκλήσεις που εγκατέστησαν απαραίτητη τη θεσμοθέτηση και εκ νέου διοργάνωση του Innovation Project, για δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά και τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ενίσχυση των νέων και ταλαντούχων επιστημόνων.

2) Future Agro Challenge Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους πρωτοπόρους, οραματιστές και ηγέτες που θα αλλάξουν την καθημερινή μας ζωή με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή, τη διατροφή και έναν νέο τρόπο ζωής. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του διαγωνισμού Re-Inspire Greece From the Youth Up ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι σε συνεργασία με τη GAEA, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την Τράπεζα Πειραιώς και πλέον αποτελεί κεντρική εκδήλωση κάτω από την ομπρέλα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ), συγκεντρώνοντας τα καλύτερα startups απ’ όλο τον κόσμο.

3) Get in the Ring Διαγωνισμός που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και αποκτά πλέον περιφερειακό χαρακτήρα καθώς τα 8 καλύτερα startups της Νοτιο-ανατολικής Μεσογείου θα έρθουν στην Ελλάδα για να διαγωνιστούν στον περιφερειακό τελικό ο οποίος θα αναδείξει το νικητή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και θα διαγωνιστεί στο διεθνή τελικό.

4) Creative Business Cup Είναι το πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας το οποίο διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες με στόχο την ανάδειξη δημιουργικών ιδεών και την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών. Μέσα από τον διαγωνισμό θα αναδειχθεί ένας εθνικός νικητής ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή τελικό στην Κοπεγχάγη, ενώ τα 10 επικρατέστερα επιχειρηματικά σχέδια που θα ξεχωρίσουν θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο.

5) CleanTech Open Global Ideas με επίκεντρο την ενέργεια και τις καθαρές τεχνολογίες, νέοι επιχειρηματίες θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό της Αθήνας αλλά και στον διεθνή τελικό που θα λάβει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες από την ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, οι οποίοι θα αναλύσουν την σημασία της σύμπραξης έρευνας και επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσουν την συμβολή της καινοτομίας στην αναπτυξιακή δραστηριότητα, θα περιγράψουν την εμπειρία τους στην επιχειρηματικότητα και θα ενημερώσουν το κοινό για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Μέσω της παρούσας επιστολής, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των διαγωνισμών όπως αναφέρονται παραπάνω, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18.30 στο Επιμελητήριο Λάρισας, Παπακυριαζή 44. Ακόμη, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνεργασία και συμβολή σας στην ενημέρωση και κινητοποίηση όλων όσων κρίνετε απαραίτητο να λάβουν γνώση για τους διαγωνισμούς, οι οποίοι θα τους δώσουν την δυνατότητα να υποβάλλουν και να αναδείξουν τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις τους. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στόχος των διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια, την ελληνική προστιθέμενη αξία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Μέσα από τους διαγωνισμούς δίνεται η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα λάβετε άμεσα την επίσημη πρόσκληση της εκδήλωσης, καθώς και το πρόγραμμα ομιλιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ