ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ ΖΗΤΑ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΝΤΟΡΑΩς «εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν «επικοινωνιακό λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές έχουν προβληματισμούς, που θέλουν να συζητήσουν και να πάρουν απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα 13,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι είναι το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισ. ευρώ.

Σχετικά με το θέμα της ΝΕΡΙΤ, η κ. Μπακογάννη επισήμανε πως θα ήταν «καλό να ακούσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα», σημειώνοντας πως έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοημοσύνη των πολιτών και την ικανότητά τους να κατανοούν τι είναι υλοποιήσιμο και τι είναι ανέφικτο.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την κριτική της για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε εκ νέου πως το βάρος πρέπει να πέσει πλέον στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, καθώς η υπερφορολόγηση είναι «η βασική αιτία για την έλλειψη ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα».

Η ίδια επισήμανε πως δεν θα δεχόταν θέση υπουργού αν της προσφερόταν και σημείωσε πως στόχος της είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της ΝΔ σε μία μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του κέντρου.

Τόνισε, επίσης, πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει χρέος» να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά από χρόνια υπεύθυνης στάσης οι βουλευτές έχουν «προβληματισμούς» που «οφείλουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε απαντήσεις».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ, τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση που υπάρχει στους βουλευτές, όπως καταγράφηκε και με αφορμή την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, καθώς το επόμενο διάστημα έρχονται και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ