1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ

αχλαδι2Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος στα Πλατανούλια η 1η γιορτή Αχλαδιού που ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας που πήρε από τις αρχές του καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και υποστηρίχθηκε από το δήμο Τυρνάβου και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη φετινή γιορτή που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του αχλαδιού της περιοχής, που είναι μια ιδιαίτερα δυναμική καλλιέργεια, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με εισηγητή τον αν. καθηγητή  Δενδροκομίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο  Νάνο ο οποίος παρουσίασε προτάσεις για τη βελτίωση της καλλιέργειας και για την παραγωγή ποιοτικού αχλαδιού.

αχλαδι3Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Κουλιός που στάθηκαν στη σπουδαιότητα που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αν οργανωθούν σωστά και αν εκπληρώσουν το ρόλο για τον οποίο διοργανώνονται.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν έκθεση προϊόντων και εδεσμάτων από αχλάδι αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις έκλησαν με παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Ζιάκου.

αχλαδι1Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων Λία Κατσή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ