ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Σαν Ομοσπονδία είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Μην σας τρομάζουν οι λέξεις αφού στόχος είναι να δούμε ποιοι είμαστε, που χωλαίνουμε,  αν χωλαίνουμε κάπου και τελικά να επιμορφωθούμε. Θα πρέπει βέβαια να δεχτούμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στο κομμάτι της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, αν και έγινε πεδίο έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, με θέμα «Η εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημοτικό Σχολείο: η περίπτωση των πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με κεντρικό ομιλητή το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας κ. Αδάμ Αναστασίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο ότι δεν έγινε η β’ φάση της αξιολόγησης είναι μια «καραμέλα», υποστήριξε ο κ. Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα Πειραματικά Σχολεία, την ετεροπαρατήρηση και το σχετικό Π.Δ 152/2013, απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής ενώ ακολούθησε και εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ