ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

97lΣύσκεψη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο και τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά η εφαρμογή του συστήματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αρχικά σε 13 δήμους [Δράμας (ΑΜΘ), Έδεσσας (Κεντρική Μακεδονία), Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία), Ιωαννίνων (Ήπειρος), Λευκάδας (Ιόνια Νησιά), Καρδίτσας (Θεσσαλία), Χαλκίδας (Στερεά Ελλάδα), Καλλιθέας (Αττική), Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα), Τρίπολη (Πελοπόννησος), Σύρου (Νότιο Αιγαίο), Σάμου (Βόρειο Αιγαίο) και Μαλεβιζίου (Κρήτη)] που έχουν επιλεγεί για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και αργότερα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στην πλήρη εξέλιξή του αναμένεται να καλύψει περίπου 900.000 άνεργους, υποαπασχολούμενους ή μικροσυνταξιούχους και κοστολογείται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα προέλθει κυρίως από εθνικούς πόρους, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και στην εφαρμογή του συμβάλλει τα μέγιστα η Παγκόσμια Τράπεζα.

star.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ